İYİ Partili Ahmet Çelik'ten şehit Mustafa Erol mesajı. Cenazesi, para bulunamadığından kar altında tabutsuz taşınmıştı

İYİ Partili Ahmet Çelik'ten şehit Mustafa Erol mesajı. Cenazesi, para bulunamadığından kar altında tabutsuz taşınmıştı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla, İstanbul'daki Adana Öğrenci Yurdu yatakhanesinde bombalı saldırı sonucu uykudayken hayatını kaybeden Ülkücü Mustafa Erol’u andı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, cenazesi para bulunamadığı için tabutta değil, yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak taşınmasıyla Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in hafızasına kazınan bir tabloya dönüşen Mustafa Erol’un şehit olduğu saldırının yıldönümünde bir mesaj paylaştı.

Çelik mesajında, "Adana öğrenci yurdu yatakhanesinde bombalı, hain bir saldırı sonucu uykudayken şehit edilen ülkücü şehidimiz #MustafaErol’u şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve dualarla anıyorum. Ruhu şad olsun." dedi. 

KARDA CENAZE YÜRÜYÜŞÜNÜN HİKÂYESİ

1977 senesinin 1 Mart’ı... İstanbul''daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan Mustafa Erol, bazı arkadaşları ile birlikte eğitimini sürdürmesinin yanında aynı zamanda “Halkalı Yem Sanayiinde” çalışmaktadır.

Adana Öğrenci Yurdu’nun 3. katında bulunan 6 nolu odasında Kerküklü iki ülkücü ve Sami Selçuk isimli Siirtli bir ülküdaşıyla aynı odada kalan Mustafa Erol, Halkalı Yem Sanayiinde 5-6 gün sonra yapılacak olan grev oylamasında alacakları tavrı nedeniyle hedef haline gelmiştir.

Saldırganlar, sabah ezanı vaktinde Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nun 6 nolu odasına bomba atmış ve bu saldırı sonucunda Mustafa Erol şehit olmuştur. Aynı odada kalan Sami Selçuk ise bombanın parça tesiri ile sağ el baş parmağından ve göğsünden hafif yaralanmıştır.

Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nun 3. katında bulunan 5 ve 6 nolu odalar saldırganların önceden belirlediği, çoğunlukla öğrenci işçi olan ülkücülerin kaldığı odalardır. Saldırgan, kendi yaptığı bombayı 3. kata fırlatabilmek için Adana Yurdu karşısında park etmiş bir minübüsün üzerine çıkarak bombayı fırlattığı inceleme sonunda anlaşılmıştır. Polis olay yerine geldiğinde karların içerisinde 400-500 adet boş kovan toplamıştır. Çünkü bomba patlamasından sonra yurt binası camlar hedef alınarak uzun bir süre taranmıştır.

Dondurucu soğuk, lapa lapa yağan karın altında İstanbul''da çeşitli yurtlarda kalan ülkücüler toplanmış, cenaze adli tıp incelemesinden sonra Muratpaşa Camisine getirilmiştir. Ülkücülerin başucu resmi olan “karda cenaze yürüyüşü” fotoğrafı, şehit Mustafa Erol’un Muratpaşa Camii önünde cenazesinin taşındığı sırada çekilmiştir…