İYİ Partili Aytun Çıray Navtex ilanıyla ilgili flaş bir iddiayı gündeme getirdi

İYİ Partili Aytun Çıray Navtex ilanıyla ilgili flaş bir iddiayı gündeme getirdi
İYİ Parti Milli Güvelik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, “AKP Hükümeti'nin dün ilân ettiği NAVTEX, Mısır ile Yunanistan'ın imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge'yi kapsamıyor. Yani toplumu yanıltmışlar” dedi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Oruç Reis gemisi için 23 Ağustos’a kadar ilan edilen NAVTEX ilanıyla ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Çıray, NAVTEX ilan edilen bölgenin Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan ‘Münyasır Ekonomik Bölge’yi kapsamadığını söyledi.

Twitter hesabından bir video paylaşan Çıray, “AKP Hükümeti'nin dün ilân ettiği NAVTEX, Mısır ile Yunanistan'ın imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge'yi kapsamıyor. Yani toplumu yanıltmışlar” ifadelerini kullandı.

Aytun Çıray’ın yaptığı açıklama şöyle:

"Dün Oruç Reis'le ilgili yeni bir Navtex yayınladıklarını, Oruç Reis'i gönderdikleri yerin Yunanistan'la Mısır'ın anlaşma yaptığı alan olduğunu söyleyerek yine ne yazık ki Türk milletine yanlış bilgi verdiler. Gördük ki, bugün Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı haritada Navtex alanı Yunanistan'la Mısır'ın anlaşma yaptığı bölgeyi kapsamıyor. Onun doğusundaki olan bölgeyi kapsıyor. Tam orada, 28'inci boylamda sona eriyor”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 30 Ağustos'ta, o tartışmalı sularda, yani 28'inci boylamın batısında petrol araştırması ile ilgili bir ihale yapacağını açıklamıştı. 30 Ağustos'ta sonuçlarını göreceğiz. Hep birlikte bunu izlemeye ve dikkatle takip etmeye devam edeceğiz”

ciray1.jpgciray21.jpg