İYİ Partili Bahşi Cenevre'de!

İYİ Partili Bahşi Cenevre'de!
İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Koordinasyon Toplantısı'na İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de katıldı.

İYİ Parti milletvekilleri, Türkiye'yi uluslararası toplantılarda temsil etmeye başladı. Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Koordinasyon Toplantısı'na, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de katıldı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İsviçre'nin Cenevre kentindeki toplantıda, dönem başkanı sıfatıyla açılış konuşması yaptı.

Dünyadaki sorunlardan tüm ülkelerin etkilendiğine işaret eden Yıldırım, terör, aşırı eğilimler, bölgesel krizler, yasadışı göç, kalkınma farklılıkları, yoksulluk, insani krizlerin dünya gündeminin değişmez krizleri haline geldiğini ifade etti.

Yıldırım, parlamenter diplomasinin gücünü gözardı edilemeyeceğine dikkati çekerek, "Aynı zamanda dünya üzerinde dünya üzerinde yaşanan belirsizlikler diğer coğrafyaları olduğu gibi Asya'yı da çok etkiliyor. Evet, sorunlarımız ortak. Bizleri bir araya getiren sebep de bu. Artık sorunlarımıza samimiyetle çözüm aramak mecburiyetindeyiz. Bugün ertelediğimiz yahut görmezden geldiğimiz sorunlar, yarın mutlaka kapımızı tekrar kapımızı çalacak, bu sefer daha daha ağırlaşmış, daha da derinleşmiş şekilde bu sorunlarla yüz yüze geleceğiz" diye konuştu.

Yıldırım, konuşmasının sonunda APA 11. Genel Kurul Toplantısı’nı 29 Kasım–2 Aralık'ta İstanbul’da gerçekleştireceğini belirterek, üye ülkeleri bu toplantıya davet etti. Toplantının ardından TBMM Başkanı Yıldırım ve beraberindeki parlamenterler heyeti İsviçre'deki Türk vatandaşlarıyla buluşmak üzere Lozan'a geçti. Toplantıda İYİ Parti'yi Antalya Milletvekili Feridun Bahşi temsil etti.