İYİ Partili başkana mobbing Meclis gündeminde

İYİ Partili başkana mobbing Meclis gündeminde
Ulukışla Belediyesi’nde alışan İYİ Parti İlçe Başkanı Akay Gökçan’e uygulanan mobbingi Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Akay Gökçen’in yaşadıkları İYİ Parti İlçe Başkanı olmasının bir sonucu mudur?” diye sordu.

Niğde’nin AKP’li Ulukışla Belediyesi çalışanı İYİ Parti Ulukışla İlçe Başkanı Akay Gökçen geçtiğimiz günlerde kendisine mobbing uygulanarak işine son verildiğini dile getirmişti.

Tartışmalara neden olan uygulamayı Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Gökçen 31 Mart seçimlerinden sonra kendisine yıldırma (mobbing) uygulandığını ifade etmiş, kadrosuna uygun olmamasına rağmen temizlik işlerine sürgün edilen Gökçen, burada geçirdiği iş kazası nedeniyle bir parmağını kaybetmiştir. Gökçen’in, iş akdi, raporlu olmasına rağmen o dönemde tutulan tek taraflı tutanakla feshedilmiştir” ifadelerini kullandı.

Gökçen’in maruz kaldığı mobbing için “İYİ Parti İlçe Başkanı olmasının bir sonucu mudur?” diye soran Lütfü Türkkan’ın Süleyman Soylu’nun cevaplaması üzere TBMM’ye sunduğu soru önergesi şöyle:

İlgili Haberler