İYİ Partili Belediye Başkanına saldırı: "Uzun zamandır tehdit ediyorlardı"

İYİ Partili Belediye Başkanına saldırı: "Uzun zamandır tehdit ediyorlardı"
Aydın İncirliova'nın İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Ülkü Ocakları İncirliova eski Başkanı Volkan Baytaş ve beraberindekilerin saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre; olay saat 22:50 sıralarında İncirliova Zafer Mahallesi'nde İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın annesinin evinin önünde meydana geldi.

Kaya, yanındaki iki belediye personeli ile annesinin evinin önünde saman indirdiği sırada İncirliova Ülkü Ocakları eski başkanı Volkan Baytaş ve beraberindekilerin saldırısına uğradı.

Kaya ile belediye çalışanı iki kişi, Baytaş ve yanındaki şahısların saldırısına uğradıkları gerekçesi ile polis merkezine gidip şikayetçi oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren Volkan Baytaş ve yanındakiler de aynı şekilde Başkan Kaya ve yanındaki iki belediye çalışanından şikayetçi oldu.

asd-002.jpeg

AYTEKİN KAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Olayın ardından konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya, uzun zamandır tehdit aldığını belirterek şunları söyledi:

"YILDIRAMAYACAKLAR"

"Sağ olsun arkadaşlar gelip saldırdı. Sıkıntı yok. Aytekin Kaya'yı yıldıramayacaklar. Rabbim bana sağlık verdiği sürece, bu görevi layıkıyla yapacağım. Bunların yaptığı bütün yolsuzlukların üzerine gideceğim."

"7 MİLYONLUK YOLSUZLUK VAR"

"Bunların derdi İncirliova'da 7 milyonluk yolsuzluk var. Uzun zamandır beni tehdit ediyorlardı, uzun zamandır bir şeyler yapıyorlardı. Duymuyordum, ilgilenmiyordum. Ama yakında mülkiye müfettişleri geliyor, bu dosyayı inceleyecekler. Dertleri sıkıntıları bu. Ondan bunları benim üstüme salıyorlar. Hiç korkmayın, ben görevimin başındayım. Rabbim bana sağlık verdiği sürece İncirliova'ya hizmet edeceğim"

ewr.jpeg

MERAL AKŞENER'DEN TELEFON

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İncirliova’yı arayarak başkan Aytekin Kaya’nın sağlık durumuyla bilgi aldı.

Başkan Kaya’nın danışmanı Hüseyin Çetin’den sağlık durumu ve olayla ilgili detaylı bilgi alan Akşener’in parti avukatlarını ve il yönetimini görevlendirerek konunun takipçisi olacağını söylediği öğrenildi.

Öte yandan Aytekin Kaya'yı ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı da, olayın siyasi bir mesele olmadığını söyledi.