İYİ Partili belediye meclis üyesine saldırı

İYİ Partili belediye meclis üyesine saldırı
İYİ Parti'nin Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş evine yakın bir yol üzerinde taşlı ve sopalı bir grubun saldırısına uğradı.

Tolgahan KARAOĞLU / YENİÇAĞ

İYİ Parti’nin Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş, dün gece evine yakın bir yol üzerinde saldırıya uğradı.

Saldırganların önce Temirtaş’ın aracına çarptıkları, daha sonra araçtan inerek Temirtaş’a taş ve sopalarla saldırdıkları öğrenildi.

Saldırının ardından ambulansla hastaneye kaldırılan ve gözetim altında tutulan Temirtaş’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR

Saldırganların kullandığı aracın sahibinin MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu’nun danışmanı Kasım Güler olduğu iddia edildi.

Ayrıca saldırıyı gerçekleştirenler Temirtaş’ı kendi araçlarına bindirerek kaçırma girişiminde bulundukları belirtildi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır, Mehmet Temirtaş'a yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

Bahadır, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"İYİ Parti Bursa, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesimiz ve Grup sözcümüz Mehmet Temirtaş'a dün akşam yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Dün gece saat 00:30 civarında, Nilüfer'deki evine 200 metre uzaklıkta, 4 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan, kaçırılmak istenen ve mümkün olmayınca darp edilen meclis üyemizin yanında olduğumuzu belirtiyor, bu olayın faillerinin bir an önce ortaya çıkarılması ve olayın gerçek yüzünün aydınlatılmasını devletimizden bekliyoruz."

Bahadır ayrıca, konu ile ilgili basın açıklamasının ve detaylı değerlendirmenin yarın saat 11:00'de kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

"SALDIRANLAR AYNI, SALDIRIYA UĞRAYANLAR AYNI"

Mehmet Temirtaş’a yapılan saldırıya Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Ağırel, paylaşımında “Bursa İYİ Parti Meclis grup başkan vekili Mehmet Temurtaş gece saldırıya uğramış.Saldıranlar aynı saldırıya uğrayanlar aynı... Umarım yapanlar bir an önce bulunur ve hukuk önünde gerçekten hesap verirler. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

murat-agirel-002.jpg

m1-036.jpgm2-032.jpgm3-016.jpg

İlgili Haberler