İYİ Partili Beyaz sordu. Sağlık çalışanlara zam var mı?

İYİ Partili Beyaz sordu. Sağlık çalışanlara zam var mı?
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, korona virüs ile mücadelede ön cephede rol alan sağlık çalışanlarının maaşlarını Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’a sordu. Beyaz, korona virüs riskine rağmen aylardır çalışmaya devam eden sağlık personellerinin maaşlarında düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

Sağlık çalışanlara zam var mı?

Korona virüsün Türkiye’de etkili olmaya başlamasıyla birlikte verilen mücadelede ön cephede rol alan sağlık personellerinin maaşında yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen herhangi bir düzenleme yapılmadı.

Bazı illerde ise sağlık çalışanları döner sermayeden aldıkları parayı korona virüs sürecinde alamadıkları için eylem düzenledi yaşadıkları zorluklara rağmen yaşadıkları gelir kaybına isyan etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ise ortaya çıkan tabloyu Maliye ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’a sordu. Meclis’e soru önergesi vererek sağlık çalışanlarının maaşlarında herhangi bir düzenleme ve iyileştirme yapılıp yapılmayacağını soran Beyaz, kamudaki en düşük maaşı hekim dışı sağlık çalışanlarının aldığını hatırlattı.

Ümit Beyaz, soru önergesinde "Önümüzdeki aylarda ve hatta yıllarda devam etmesi beklenen salgın sürecinde üzerlerine büyük sorumluluk yüklenen sağlık çalışanlarının moral/motivasyonunu yükseltebilmek adına, yukarıdaki maddeler dışında, kimi farklı ekonomik önlemler almak konusunda bir çalışmamız var mı?" diye sordu.

erdogan-maas-zam.jpg