İYİ Partili Çelik'ten Çin Ankara Büyükelçiliği'nin hedefindeki Akşener'e destek: Herkes susar Devlet Ana susmaz

İYİ Partili Çelik'ten Çin Ankara Büyükelçiliği'nin hedefindeki Akşener'e destek: Herkes susar Devlet Ana susmaz
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Barın Katliamının yıl dönümü nedeniyle yaptığı paylaşımla ilgili Çin Ankara Büyükelçiliği’nden skandal bir açıklama gelmişti. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından İYİ Parti liderine destek verdi. Çelik, “İYİ Parti Liderinin Çin zulmünü dünyaya duyurmasından o kadar rahatsız oldular ki, tekrar taarruza geçtiler. Herkes susar, #DevletAna susmaz!” dedi.

İYİ Partili Çelik'ten Çin Ankara Büyükelçiliği'nin hedefindeki Akşener'e destek: Herkes susar Devlet Ana susmaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Uygur Türkleri’ne yönelik Barın’da gerçekleştirilen katliamın yıl dönümü nedeniyle paylaşımda bulunmuştu.

“HAKLI KARŞILIK VERME HAKKINI SAKLI TUTMAKTADIR”

Akşener’in ve Yavaş’ın paylaşımının ardından Çin Ankara Büyükelçiliği''nin resmi hesabından yapılan açıklamada ise skandal ifadeler kullanılarak, "“Xinjiang (Sincan) Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” denildi. 

İYİ PARTİLİ ÇELİK: HERKES SUSAR DEVLET ANA SUSMAZ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İYİ Partililer sosyal medya hesaplarından #HerkesSusarDevletAnaSusmaz etiketiyle genel başkanları Akşener’e destek vermeye başladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik de sosyal medya hesabından İYİ Parti liderine destek verdi. Çelik, “İYİ Parti Liderinin Çin zulmünü dünyaya duyurmasından o kadar rahatsız oldular ki, tekrar taarruza geçtiler. Herkes susar, #DevletAna susmaz!” ifadelerini kullandı. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞRILDI

Öte yandan Çin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, söz konusu açıklama yapıldıktan bir süre sonra Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

İlgili Haberler