İYİ Partili Çıray'dan Bakan Koca'ya korkutan çağrı: Böyle giderse Eylül Ekim'de vakalar artar sağlık sistemi çöker

İYİ Partili Çıray'dan Bakan Koca'ya korkutan çağrı: Böyle giderse Eylül Ekim'de vakalar artar sağlık sistemi çöker
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Sağlık Bakanı’na "Samimim uyarıda bulunuyorum" diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çıray, Eylül Ekim aylarında olağanüstü vaka sayıları iler karşılaşılabileceğini ve sağlık sisteminin çökeceğini ifade etti.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter hesabından paylaştığı bir video ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu.

Çıray, açıklamasında korona verilerinin objektif ve şeffaf olarak kamuoyuna paylaşılmadığını ifade ederken bu nedenle vatandaşların rehavete kapıldığını savundu.

İYİ Partili Çıray, Sağlık Bakanlığının uyarıları dikkate almaması durumunda Eylül ve Ekim aylarında olağanüstü vaka artışı yaşanacağı ve yoğun bakım ünitelerinin dolmasıyla birlikte sağlık sisteminin çökebileceğini dile getirdi.

Aytun Çıray’ın açıklamaları şu şekilde:

"Sağlık bakanlığı bizim en başından beri yaptığımız bilimsel ve samimi uyarıları dikkate almadığı için ne yazık ki Covid vakalarında tekrar olağanüstü bir artış ile karşı karşıya kalmaya başladık.
Bu artışın sonucu olarak da yoğun bakım hastalarında ve entübe hasta sayılarında da yine artışlar oldu. Sağlık Bakanlığı bu verileri objektif ve şeffaf olarak kamuoyuna duyurmak yerine gizleyerek sansürleyerek vatandaşımızı tekrar rehavete itmekle kalmıyor, aynı zamanda bilim insanlarının gerçekçi bir değerlendirme ile kendilerine yardımcı olmasının da önüne geçiyor.
Buradan şimdi Sağlık Bakanı’nı samimi olarak uyarıyorum tekrar;
Bu kafayla giderlerse, Eylül ve Ekim aylarında olağanüstü bir vaka sayısı iler karşılaşırız.
Yoğun bakımlar bu vakaları karşılayamaz, ve sağlık sisteminde bir çöküşle ne yazık ki hastalarımız karşı karşıya kalır."