İYİ Partili Çokal'dan Karayollarına zam tepkisi

İYİ Partili Çokal'dan Karayollarına zam tepkisi
Kara Yolları Genel Müdürlüğü’nün ulaşım esnafına verilen yetki belgelerine yüzde bine varan zam yapmasını eleştiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Tuba Vural Çokal, yapılan zamların geri alınmasını istedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, Kara Yolları Genel Müdürlüğü tarafından A1,B1,B2,D1 ve D2 yetki belgelerine yüzde bine varan zam yapılmasının insafsızlık olduğunu söyledi. Zaten zor günler geçiren esnafın bu zamlarla çok büyük sıkıntılarının daha da artacağını ifade eden Dr. Çokal “ şehirler arası ve şehir içi taşımacılık yapan esnaf, köprü ve otoyol ücretlerinin, maliyet ücretlerinin altına eziliyordu. Biz esnafa destek olacak adımların bir an önce atılmasını beklerken Karayolları Genel Müdürlüğü akla ziyan bir zam yaptı. Bu zam bir an önce geri alınmalıdır” dedi.

En büyük zammın turizm taşımacılığı yapan ulaşım esnafının aldığı D2 yetki belgesine yapılmasına dikkat çeken Dr. Tuba Vural Çokal “ Daha öncede defalarca söyledim. Tüm bunların nedeni iktidarın televizyonlardan öğrendiği turist sayısına bakarak turizm esnafının otelcilerin çok para kazandığını düşünmesidir. Rakamlara bakan iktidar otelcilerin yıllık kazançlarından haraç alır gibi vergi adı altında kendisine pay alıyor, turizm taşımacılarının 15 bin lira olan yetki belgesi yüzde 1100 gibi akla vicdana uymayan bir zam yapıyor” diye konuştu.