İYİ Partili Dikbayır: Bu sistem ülkeyi ileri götüremez

İYİ Partili Dikbayır: Bu sistem ülkeyi ileri götüremez
İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın döviz kurunun yükselmesine ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

HALİL YATAR / YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

 

İYİ Partili Ümit Dikbayır, "Keşke vatandaşın maaşı da dolarla olsaydı da sorun yaşamasaydı. Dışa bağımlı bir ekonomi de dövizin artması yeni zamlar doğurur. Alım gücü günden güne eriyen asgari ücretli ve emekliler başta olmak üzere gelirlerinde bir düzenleme yapılmaz ise geçinmeleri söz konusu bile değil" dedi.

Ekonomiden, dış politikaya kadar bütün sorunların temelinde Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet yönetim sisteminin olduğunu ifade eden Dikbayır, "Partili Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi denilen bu ucube sistem iflas etmiştir. Bu sistem bizi ileriye götüremez. Çünkü bu sistemle devlet geleneği ve ortak akıl ortadan kalktı. Her şey tek kişinin dudağı arasında. Türkiye ne yazık ki parti devleti oldu. Ne liyakat var ne de doğru düzgün geliştirilen bir politika. Vatandaş iktidarın ve yönetim sisteminin hatalarının altında kalıyor. Gelir adaletsizliği daha da artıyor. Biz iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi diyoruz fakat başkaları adına ne derse desin acil olarak parlamenter sisteme geçilmeli ve devlet geleneği, ortak akıl devreye girmelidir.”