İYİ Partili Er'den Tokat'taki sigara fabrikasının yeri ile ilgili flaş sorular

İYİ Partili Er'den Tokat'taki sigara fabrikasının yeri ile ilgili flaş sorular
İYİ Parti Grubu adına Tokat Belediye Meclis Üyesi Erkan Er, Tokat'ta kapatılan sigara fabrikasının yerine yapılması planlanan inşaat ile ilgili dikkat çeken sorular sordu.

Musa ÖZDEMİR / TOKAT/ YENİÇAĞ 

Tokat Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Erkan Er, Tokat'taki sigara fabrikasının yerine yapılması planlanan inşaat ile ilgili çarpıcı sorular sordu. 

İyi Partili Er, Tokat Sigara Fabrikası arazisiyle ilgili yaptığı basın toplantısında, "Şimdi birileri bu yangın yerinden “gemisini kurtaran kaptan” misali servetine servet katmak mı isteyecek? Şimdi birileri işsizlikten Tokat’ı terk ederken birileri yedi ceddine yetecek servet sahibi mi olacak?" diye sordu
İYİ Parti Tokat Belediye Meclis Üyesi Erkan Er, bir basın toplantısı düzenleyerek, Tokat Sigara Fabrikası yerinin ranta açılması konusunu değerlendirdi.

"TOKAT'IN GÜNDEMİ YENİ FABRİKALARIN AÇILMASI OLMALI" 

Yİ Parti Grubu adına Tokat Belediye Meclis Üyesi Erkan Er bir basın toplantısı düzenledi. Tokat Sigara Fabrikası'nın son günlerde yeniden kamuoyu gündemine gelmesi ve tartışılması üzerine konuyu değerlendiren Er çarpıcı sorular sordu. Dünyanın ve ülkenin gündemi Covid-19 virüsü ve onun getirdiği ölümler, sıkıntılar ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu hatırlatan Er, "Birilerinin gündemi ise kapatılan Tokat Sigara Fabrika arazisi üzerinden rant elde etmek, servetlerine servet eklemek. Tokat’ın, Tokatlının gündemi, yeni işletmelerin, yeni fabrikaların açılması, işsizliğe, yoksulluğa çözüm üretilmesi. Bu süreçte özelleştirilen ve daha sonra kapatılan Tokat Sigara Fabrikasının arazisine 6 bin kişinin istihdam edileceği tarıma dayalı 7 adet tesis kurulması beklentisi. Birilerin gündemi ise bu kıymetli araziden imar geçirerek, yerine beton yığınları dikilmesi ve akabinde zahmetsizce milyonlarca lira gelir elde edilmesi." diye konuştu.

"BİR ZAMANLAR BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYORDU" 

Erkan Er son günlerde kamuoyu gündemine gelen ve oldukça tartışılan konu ile ilgili, "Kapatılan değerimiz Tokat Sigara Fabrikası arazisinden kimler rant elde edecek? Bir zamanlar binlerce kişinin istihdam edildiği, esnafın, sanatkarın, çiftçinin de dolaylı olarak kazanç elde ettiği bu fabrikanın beton yığını olmasından kimler menfaat sağlayacak? Ülkem yangın yeri… Tokat yangın yeri… Bizler Tokat Sigara Fabrikası arazisinin tarım işletmeleri için harman yeri olmasını bekliyorduk.. Şimdi birileri bu yangın yerinden “gemisini kurtaran kaptan” misali servetine servet katmak mı isteyecek? Şimdi birileri işsizlikten Tokat’ı terk ederken birileri yedi ceddine yetecek servet sahibi mi olacak?" şeklinde sorular da yöneltti.

"BU GERÇEKLERİ SAĞIR SULTAN DUYDU" 

Tüm bu sorular günlerdir gazetelere konu olduğuna dikkat çeken Er, "Tüm bu sorular fısıltı gazetesi gibi Tokatlıların gündemine oturuyor. Sağır sultanın duyduğu bu gerçekleri, yetkililer neden duymuyor. Konuşması gerekenler neden konuşup, kamuoyunu aydınlatmıyor. Niçin bir tek yetkili çıkıp açıklama yapmıyor. Tokat Sigara Fabrikası özelleştirilirken, kapatılmayacak denildi. Fabrika kapatıldı, imara açılmayacak tarıma dayalı tesisler kurulacak denildi. Köprünün altından nice sular aktı… Vatandaş unuttu, biz istediğimizi yaparız? mı denilmek isteniyor. Bu konularla ilgili olarak o günlerde konuşan siyasiler, söz veren yetkililer kalkıp (biz de kandırıldık) mı diyecekler. Yoksa (biz halkımıza söz verdik, umut verdik. Onlar da bizi destekledi kararımıza saygı duyduğu ve seçimlere oy verdiler. "Tokat’ın ve Tokatlının hakkını yedirmeyiz" mi diyecekler" dedi.

Er sözlerini şöyle tamamladı;

Değerli Basın mensupları. Zamanında öyle şehirler kuruldu ki, istihdam bittiği için tüm binalar sahipsiz kaldı, ıssızlaştı. Eğer burayı imara açarsanız, bu topraklar size hesap sorar. Şimdi bizim isteğimiz önce kamuoyunun aydınlatılmasıdır. Yetkililer kalkıp bu arazinin ranta teslim edilmeyeceğini açıklamalıdırlar. Daha sonra da buranın istihdama yönelik tesisler kurulması için projeler yapacaklarını söylemelidirler. Tokat halkına verilen yatırım ve istihdam sözü artık tutulsun. Bunları söyleyemiyorlarsa buradan kimlerin rant elde edeceğini açıklasınlar da Tokatlılar bilsin. Acilen konunun taraflarının ve yetkililerin bir açıklama yapmasını bekliyoruz. İnsanların gündemini bu kadar meşgul eden, vicdanları bu kadar yaralayan, birilerine rant sağlamak anlamına gelen bu arazi operasyonu ile ilgili iddiaların taraflarını ve kentin yetkililerini acilen açıklama yapmaya, kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyorum.

"İYİ parti" grubu olarak da konunun yakın takipçisi olduğumuzu ifade ediyorum.