İYİ Partili gençler kadına şiddete dikkat çekti

İYİ Partili gençler kadına şiddete dikkat çekti
İYİ Parti Gençlik Kolları Beylikdüzü İlçe Başkanlığı, artan kadın cinayetlerine “Dur” demek ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte kadına yönelik şiddetin insanlık ihlali ve suç olduğunun altı çizilirken, cansız mankenlerle birlikte erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarıyla kısa hikayeleri sergilendi.

İYİ Partili gençler kadına şiddete dikkat çekti

2021 yılı Mart ayında 28 kadın erkek şiddeti tarafından hayatını kaybederken, 19 kadının ise şüpheli şekilde ölü olarak bulundu. İYİ Parti Gençlik Kolları Beylikdüzü İlçe Başkanlığı, Beylikdüzü Meydanı’nda sıra dışı bir etkinliğe imza attı. 

“Sessiz kalmıyoruz” ve “Sokakları değil insanları aydınlatalım” dövizlerinin kullanıldığı etkinlikte, cansız mankenlerle birlikte erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren Ceren Özdemir, Sevil Özel, Münevver Karabulut, Şeyma Yıldız, Zeynep Şenpınar, Emine Bulut, Pınar Gültekin ve Şule Çet’in fotoğrafları ve kısa hikayeleri yer aldı.

“BİR KADIN OLMASA BİZ KİMİZ Kİ?”

Korona virüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen etkinlik sırasında “Sokakları değil insanları aydınlatalım” broşürü de dağıtıldı. Broşürde, “Kadın insandır, biz insanoğlu…’ der büyüklerimiz, her daim büyüklerimizden nasihat almayı seven bizler, neden bu konuda almazda bizlere can veren kadınlara eziyet ederiz? Bir kadın olmasa biz kimiz ki? Bizim töremizde, kadını aşağılamak, hor görmek, eziyet etmek ve öldürmek var mı?"

“ARTIK YETER DEMEK BİLE YETMİYOR”

Mustafa Kemal Atatürk''ün ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın'' sözü her fırsatta dile getirildi.

Etkinlikte omuzlarımız üzerinde taşınması gereken kadınların, ‘Namus, aşk, sevgi’ uğruna katledildiği ifade edildi. "18 yılda 22 bin kadın öldürüldü, yüz binlerce kadın şiddet görüp ölümden döndü" diyen gençler "Artık yeter demek bile yetmiyor ama artık yeter, çekelim ellerimizi kadınların üzerinden” ifadelerine yer verildi.

Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği programa İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever, İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Divanı, İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu, İYİ Parti İstanbul İlçe Başkanlıkları katılım sağladı.