İYİ Partili Gökmenoğlu: "Isparta'nın ufkunu projelerimiz açacak"

İYİ Partili Gökmenoğlu: "Isparta'nın ufkunu projelerimiz açacak"
Yerel seçim hazırlıklarına başlayan İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı, Gökmen Gökmenoğlu, "O bu mahalle değil 44 mahallemizin hiçbirisini birbirinden ayırmadan temiz bir Isparta'yı hep beraber elbirliği ile inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Bünyamin ÖZTÜRK/ANKARA

Isparta Barosu'nda yaptığı yeniklerle adından söz ettiren İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Sık sık vatandaşlarla biraraya gelen Gökmenoğlu, Isparta'ya ilişkin projelerini, siyaset anlayışını anlattı.

Uzun yıllar Baro Başkanlığı yaptınız. Siyasete girmenizin sebebi nedir? 

1958 yılında kurulmuş tarihi Isparta Barosu'nun tam 5 dönem başkanlığını yaptım. Bu süreçte baroya 6 katlı bir hizmet binası ve araçlar ile iyi bir nakit birikim bıraktım. Tarihi baromuza yakışır yaptığım hizmetlerin ve bunun sevincinin kendi meslektaşlarımca büyük mutlulukla karşılandığını gördüm. Hizmet etmenin ne kadar güzel ve mukaddes bir iş olduğunu küçük imkânlarla neler yapılabileceğini barodaki 5 dönemlik başkanlığım döneminde meslektaşlarımla birlikte yaşadım. Bu haz beni artık Isparta'ya da bir şey yapma arzusunu perçinleyerek daha da hırslandırdı. Maddi ve fiziki imkânları sınırlı olan bir baroyu büyük ve Türkiye'nin sayılı ve söz sahibi barolarından biri haline getirilebileceğini tüm Isparta kamuoyu gördü. Tüm Türkiye'de örnek gösterilen kıskanılan bir baro olmanın gururunu yaşadık. Isparta şehrini de belediyecilik anlayışında söz sahibi örnek gösterilen bir il seviyesine çıkarmak için aday oldum. 'İnsana hizmet Hakk'a hizmettir' düsturumuz olacaktır. Bu mutluluğu halkımızla yaşamak benim için daha da büyük mutluluktur.

İYİ Parti'yi tercih etmenizin gerekçesi nedir?

İYİ Parti'den aday olmamın en önemli sebebi demokratik çözümler üretebilen, vatandaşa saygılı, cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, aynı zamanda milli değerlerine saygılı milliyetçi ve muhafazakâr bir parti olmasıdır. Kaldı ki kuruluşundan bu yana İYİ Parti tüzüğünün hazırlanma aşamalarını ve içeriğini biliyorum. Anayasamızın ilk 4 maddesinin kesinlikle ve kesinlikle değiştirilemeyeceğinin parti tüzüğüne konulmuş olması bile bu partiye gönül vermeme yeterli oldu.

Türkiye'de adalet ne durumda?

Bir hukukçuya ve aynı zamanda 22 yıldan bu yana avukatlık yapmış, aynı zamanda 5 dönem baro başkanlığı görevini yürütmüş bir kişinin cevap verebileceği en zor soru bu olsa gerek. Adalet mülkün temelidir. Ancak şu anda mülk adaletsiz kalmak üzere. Adaletin olmadığı yerlerde ne mülk kalır, ne ekonomi, ne insan hakları, ne yatırımcı, ne de sevgi, saygı kalır. Kısacası hiçbir taş yerine oturmaz. Aslında kanunlarımızı incelediğimizde yazılı metinlerde adaletin varlığı görülmektedir. Fakat söz konusu kanunların kişiye özel uygulamalarla ve siyasal görüşe uygun yorumlar çıkarılmaya çalışılması nedeni ile ortada farklı uygulamaların yapılması, farklı hükümlerin kurulması ile adalet uygulamasının ülkemizde yok edilmeye çalışıldığı bir gerçektir. İşte bizim ortaya çıkış amacımız ve adaleti tecelli ettireceğiz dememizdeki asıl amaç, siyasal görüşü, dili, dini uyruğu ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine uygun olarak herkese eşit olarak kanunların uygulanabileceğini göstermektir.

Sizin için Isparta ne anlam ifade ediyor? 

Isparta benim için çok önemli. Tarımda, iklimde, jeolojik konum, ekonomik alanda büyük imkânlara sahip bir il olmasına karşın, kısır döngülerle iyi yönetilememesi sonucu kendisinden daha az imkâna ve fırsata sahip. Birçok ilin gerisinde kalmış, maalesef hak etiği yere ufku dar yöneticiler nedeni ile gelememiş en önemli illerden biridir. Bugüne kadar tarımda, ekonomide, kent planlamasında çok ama çok geride kalmıştır. Sivil toplum örgütlerinin, esnafın, ticaret erbabının, madencilerin, lokantacıların, tuhafiyecilerin, pazarcıların, öğrencilerin, vatan evladı askerlerin sıkıntısı olmasına karşın yalnız seçim dönemlerinde hatırlanarak, yüzeysel sözcüklerle avutulmakta, seçim bitikten sonra ise unutulmaktadırlar. Biz gerçek adaletin tecelli ettiği bir yönetim anlayışıyla, projelerimiz ile Isparta'nın ufkunu açmaya, farklılık yaratmaya geliyoruz. Bizim seçim kampanyamız bile geleneksel klasik seçim kampanyaları gibi olmayacak. Bizim gayemiz hizmet. Isparta'nın artık kavga etmeye, kısır çekişmeler içerisinde kimsenin hizmetsiz ve adaletsiz kalmaya hakkı yok. Belediyecilikte birilerini memnun ederken, birçok kişiyi mutsuz etmeye, üzmeye, mağdur etmeye hakkımızın olmadığı bilinci ile geliyoruz.

Seçildiğinizde Ispartalılar nasıl bir belediye başkanı görecek?

Öncelikle kendilerinden birini görecek. Üzüm Pazarı'nda çay içen, cenazesinde saf tutan, düğününde olan, belediyecilik için Ispartalı değil, Isparta ve Ispartalı için belediyecilik anlayışını getirmiş bir başkan görecekler. Aslında Isparta bir makam temsil eden belediye başkanı ile değil, bir şehri eminle tanışacak. Biz Isparta'dan yola çıkarak yalnız Isparta'ya değil tüm Türkiye'ye örnek bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Herkesin memnun olarak ayrıldığı ve bir kez daha gelmek için can attığı bir Isparta'yı gerçekleştireceğiz. Kesinlikle ve kesinlikle yalnız belediyede değil, şehrin her yerinde elini tutabildiği, gözüne bakarak her türlü derdini ve sıkıntısını her an ve her dakika birebir anlatabildiği bir başkan, belediye hizmetlerinin her an her yerde hissedildiği bir şehr-i emin ile Ispartalı karşılaşacak. Bize güvenen halkımızın güvenini boşa çıkarmadığımız gibi, bizi tercih etmeyenlerin de keşke destek verseydik diyerek, mutlu oldukları bir şehr-i eminle karşılaşacak. O bu mahalle değil 44 mahallemizin hiçbirisini birbirinden ayırmadan temiz bir Isparta'yı hep beraber elbirliği ile inşa edeceğiz. Şehrimizin kadim mahallelerini de eski cazibesine vatandaşımızın lehine uygulamalarımızla kavuşturtacağız. Çok yürüyeceğiz, gezmedik mahalle ayak basmadık asfalt toprak bırakmayacağız. Yalnız seçim döneminde değil şehr-i eminlik dönemimiz de böyle olacak. Allah'ın yardımı sevgili Ispartalıların teveccühü ile çıktığımız bu yolda muvaffak olacağımıza inancımız tamdır.