İYİ Partili Hasan Seymen: 'Seçmen ittifakının önünde durulamaz'

İYİ Partili Hasan Seymen: 'Seçmen ittifakının önünde durulamaz'
İYİ Partili Seymen, "Yerel seçimlerde merkezde vereceğiniz bir ittifak kararının bir kıymeti olmaz. Seçmenin yerelde yapacağı ittifakın önünde de kimse duramaz" dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, MHP tarafından Meclis'e sunulan af teklifi ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seymen, beraberinde Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Genel İdare Kurulu üyesi Hüseyin Özlük ile gittiği Rize'de İl Teşkilatı ile bir araya geldi. Burada, gazetecilere açıklamalarda bulunan Seymen, partisinin 5 gün önce bir yaşını doldurduğunu belirterek, bir yıl içinde yaşadıklarının Türk siyasi tarihinde ders nitelikte okutulacak olaylar olduğunu ifade etti. Seymen, "Bunları hep beraber yaşadık. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in deyimiyle engelleri yıka yıka Meclis'e girdik. 40 milletvekilimizle Meclis'te temsil edilir hale geldik. 5 milyon seçmenimizin teveccühünü aldık. Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek ve devam ettirmek için 17 Eylül'den itibaren İYİLİK Kervanı yollarda projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanını karış karış dolaşıyoruz" dedi.

"İYİ Parti tek başına bütün teşkilatlarıyla ve kadrolarıyla yerel seçimlere girecek güçte ve yeterliliktedir" diyen Seymenx şöyle devam etti: "Genel seçimde sistem ve rejim değişikliğinden dolayı siyasi partiler arasında bir ittifak mecburiyeti hasıl oldu. Yasal zemini olan ve zorunluluk hale gelen bir durumdu. Yerel seçimlerde böyle yasal bir zorunluluk yok. Yerel seçimler her bölgenin ve her beldenin kendisine göre özgü koşulları var. Bu koşullar çerçevesinde ittifak kesinlikle söz konusu olmaz ama sandıkta iş birliği bütün yerel seçimlerde söz konusu olur. Bu oy oranı ve dinamiklere göre değerlendirecek bir husustur. Bugüne kadar bizim partimizin hiç siyasi bir partiyle ittifak görüşmesi olmamıştır. Bundan sonraki süreç neyi gösterir ve yerel dinamikler bizi neye zorlar. Yerel seçimlerde merkezde vereceğiniz bir ittifak kararının bir kıymeti olmaz. Seçmenin yerelde yapacağı ittifakın önünde de kimse duramaz."

Hasan Seymen, partilerini ziyaret eden mahkûm ve tutuklu yakınları ile yaptıkları görüşmelerin detaylarını paylaştı.

Mahkûm ve tutuklu yakınlarının MHP'nin Meclis'e sunduğu af tasarısına atıfta bulunarak bu konunun siyasi malzeme yapılmasından yakındıklarını ifade eden Seymen, af tasarında yanlışlar olduğunu, bu durumu da ziyarete gelen hükümlü ve tutuklu yakınlarına aktardıklarını belirtti.

Seymen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Söz konusu tasarıyı desteklemediğimizi ifade ettik. Af konusunda cezaevindeki vatandaşlarımıza ve onların yakınlarına, seçim öncesi oy devşirme amacıyla umut verilmesini de etikten uzak ve tehlikeli olarak gördüğümüzü belirttik. Tasarıyla ilgili yanlışlıkların hepsini misafirlerimize de tek tek açıkladık. Gördük ki, mahkûm yakınları da her şeyin farkında. Onlar da af konusunun siyasi malzeme olarak kullanılmasından son derece rahatsızlar. Hatta mahkûm yakınları da bizim gibi aftan ziyade adil yargılama istiyorlar. Biz de ülkemizde adil yargılamanın sağlanması için parti olarak elimizden geleni yapacağımızı, vatandaşlarımızın yararına olacak tekliflere hangi partiden gelirse gelsin destek vereceğimizi kendilerine belirttik."

Seymen, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası KHK ile kamu görevinden ihraç edilen, ancak hakkında takipsizlik ya da beraat kararı verilen kişilerin mağdur edildiğini, bu durumun biran önce çözüme kavuşması gerektiğini belirterek "İşlemedikleri suçun cezasını çeken bu kişilerin dosyaları hızlı bir biçimde sonuçlandırılmalıdır" dedi.