İYİ Partili Karakaya: Medya iktidarın elinde oyuncak olmuş

İYİ Partili Karakaya: Medya iktidarın elinde oyuncak olmuş
19 Mayıs ile ilgili reklam filmlerinin yayınlanmamasına tepki gösteren İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, 'Medya patronları iktidarın elinde oyuncak olmuş. İktidar ne derse onu yapıyorlar' dedi.

"Medya iktidarın elinde oyuncak olmuş"

YENİÇAĞ / SEZER UÇAMAZ / ÖZEL HABER

İYİ Parti’nin 19 Mayıs dolayısıyla hazırlattığı 30 saniyelik reklam filmi sadece Kanal D ve CNN Türk’te yayınlanmadı. İYİ Parti, “Filmin neresi sizi rahatsız etti? Bandırma Vapuru mu, Atatürk mü” diye sordu. Konuyu değerlendiren ve önemli açıklamalar yapan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, İYİ Parti'nin güzel bir ivme yakaladığını belirterek, ''Yükselişimizden rahatsız olanlar var ama biz her zaman doğruları söyleyerek yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Medyanın iktidarın elinde oyuncak haline geldiğini ifade eden İYİ Partili Çiğdem Çelenk Karakaya, partisinin bu tür engellemelerden asla yılmayacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Bizi gördükleri her yerde, her mecrada bizden rahatsız oluyorlar. Sosyal medyada da trollerin saldırılarına maruz kalıyoruz. Son olarak bilindiği üzere 19 Mayıs dolayısıyla hazırlattığımız reklam filmimizi yayınlamadılar. Bize karşı bu kadar çok saldırı oluyorsa demek ki doğru yoldayız. Maalesef medya patronları iktidarın elinde bir kuklaya dönüşmüş. İktidar ne derse onu yapıyorlar. Genel Başkan Yardımcımız Ümit Dikbayır, Yıldırım Demirören'e, 'Filmin neresi sizi rahatsız etti; Bandırma Vapuru mu, Atatürk mü?' diye sordu. Ben de aynı fikirdeyim ve Ümit Beyin yaptığı bu açıklamaya sonuna kadar katılıyorum. Genel Başkanımız Meral Akşener şu an yapılan anketlerde Cumhurbaşkanından sonra popülerlik anlamında ikinci sırada. Dediğim gibi çok güzel bir ivme yakaladık ve bu çıkışımız bazılarını korkutuyor, rahatsız ediyor. Bunu da reklam filmimizi yayınlamayarak ve sosyal medyadan trollerin saldırılarına uğratarak bastırmaya çalışıyorlar. George Orwell'in 1984 isimli kitabında şöyle bir cümle var, ''İnsanlar özgürlük ile mutluluk arasında seçim yapmak zorundaydı ve büyük çoğunluk mutluluğu seçiyordu' bu cümle şu an yaşananları çok güzel özetliyor aslında. Bütün medya ve basın iktidarın elindeyken halkımızın çoğunluğu özgürlüğü değil, mutluluğu seçmeye zorlanıyor. Biz bu saldırılara asla pabuç bırakmayacağız ve doğruları, gerçekleri savunarak korkusuzca ilerlemeye devam edeceğiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunu onlar da çok iyi biliyor'' dedi.

''TRT O YAZIYI BİLİNÇLİ YAZDI''

TRT Haber’deki haber bülteninde '19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun' yazan görselin yayınlanması hakkında da önemli açıklamalar yapan Başkan Çiğdem Çelenk Karakaya, Bu hatanın sehven yapılmadığını ve bilinçli yapıldığını belirterek, şu ifadelere yer verdi; ''TRT bir devlet kanalıdır. Bizim vergilerimizle ayakta duran bir kurum. Ve bu kurumda böyle bir şey yapılması asla kabul edilemez. Yanlışlıkla oldu diyorlar ama gerçek şu; Biz bu konuya o kadar uzağız ki, o kadar umrumuzda değil ki bu yüzden ne yazdığımızın bir önemi yok. Sizin için önemli bir konu olabilir ama bizim için önemsiz bir konu demeye çalışıyorlar'' dedi.