İYİ Partili Koncuk'tan 'HDP' tepkisi

İYİ Partili Koncuk'tan 'HDP' tepkisi
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, geçtiğimiz gün TBMM'de yaşanan İYİ Parti - HDP gerginliği üzerinden İYİ Parti'yi eleştirenlere sert tepki gösterdi. Koncuk, 23 Haziran seçimi öncesinde tüm maskeleri düşenler şimdi İYİ Parti'ye saldırıyor" dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, HDP'li Fatma Kurtalan'ın İYİ Parti'ye yönelik sözleri üzerindne İYİ Parti'yi eleştirenlere sert tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Koncuk, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkmasına tepki göstermeyenlerin İYİ Parti'yi eleştirmesine tepki göstererek "23 Haziran seçimi öncesinde tüm maskeleri düşen, tüm boyaları dökülenler, şimdi yine HDP ipine sarılarak İYİ Partiye saldırıyor. Utanın utanın, HDP ne yapacaktı, İYİ Partiyi tabi ki övmeyecek, saldıracaktı. Bu bizim için sağlam bir duruş gösterdiğimizin ispatıdır" ifadelerini kullandı.

Koncuk'un açıklamaları şu şekilde:

HDP gibi, hali pür melali belli, bir partinin değerlendirmeleri üzerinden, İYİ Partiye bel altı vuranlar bilsin ki, biz sizi, ancak kendi söz ve söylemleriniz ile, ortaya koyduğunuz tavırlarınız üzerinden değerlendiririz. HDP’nin sözleri ne zamandan beri sizin için kıymetli oldu?

HDP’nin hazımsızlığı, İYİ Partinin, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkması hakkında Meclis araştırması, suç duyurusu yapması, Bebek Katilinin mektubu, avukatları ile görüşmesine izin verilmesi, 2. sözde çözüm sürecine koyduğu tavırdır. HDP buna bozulur, neler söyler de, size ne oluyor?

74 Mehmetçiğimizin katili, kırmızı bültenle aranan, Osman Öcalan TRT’ye çıktı, tıkınız yok. Üstüne üstlük verdiğimiz Meclis araştırmasına hayır diyorsunuz. 8 yıldan sonra Apo’nun avukatları ile görüşmesini onaylıyor, HDP’ye Apo’ya itaat etmediği için kızıyorsunuz. Bunu izah edin.

23 Haziran seçimi öncesinde tüm maskeleri düşen, tüm boyaları dökülenler, şimdi yine HDP ipine sarılarak İYİ Partiye saldırıyor. Utanın utanın, HDP ne yapacaktı, İYİ Partiyi tabi ki övmeyecek, saldıracaktı. Bu bizim için sağlam bir duruş gösterdiğimizin ispatıdır. Ya sizin için?

HDP, İYİ Partiye,”kapıya da yakın oturuyorsunuz” demiş. Bizim kapıdan çıktığımızda yerimiz milletin yanıdır, bağrıdır, ancak onlar kapıdan çıktığında, yerleri neresi? HDP’nin eş başkanları, vekilleri nerede? Aslında Türkiye Partisi olmaktan uzak olanlar muhatabımız bile değildir.

k1-036.jpgk2-035.jpgk3-022.jpgk4-015.jpgk5-005.jpg