İYİ Partili Lütfü Türkkan canlı yayında açıkladı kanseri yüzde 300 artırıyor: Bu milleti zehirlemeye çalışıyorlar

İYİ Partili Lütfü Türkkan canlı yayında açıkladı kanseri yüzde 300 artırıyor: Bu milleti zehirlemeye çalışıyorlar
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Fox TV'de Ankara'daki asbestli boru tartışmalarına ilişkin "Bakın bugün bilim, asbestli malzeme kullanmanın kanseri yüzde 300 arttırdığını söylüyor. Ama ısrarla ‘Ben size asbestli boruda su içireceğim’ derseniz burada bir maksat vardır." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Fox TV'de katıldığı canlı yayında Ankara'daki asbestli boru tartışmalarına değindi. Türkkan, "Ankara’da bu asbestli borularla halka su içirmeye çalışanlar Mansur Yavaş’a muhalefet etmiyorlar, bu milleti zehirlemeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Ben buradan hareketle bir şey söylemek istiyorum. 25 yıl evvel Rusya’da bir fabrika inşaatı işi yapıyordum. Asbestli boru getirdim. Fabrikada kullanacaktım. O dönemde Türkiye’de de çok kullanılıyordu. Gümrükten geri döndü. Ne alakası var? Biz bunu Türkiye’de kullanıyoruz dedik. Dediler ki bu kanser üreten bir madde. 25 yıl evvelden bahsediyorum.

Rusya daha yeni rejim değiştirmiş. 25 yıl evvel bu borular Rusya’dan geri döndü. 25 yıl sonra geldiğimiz şu noktada Ankara’da bu asbestli borularla halka su içirmeye çalışanlar Mansur Yavaş’a muhalefet etmiyorlar, bu milleti zehirlemeye çalışıyorlar. Bir şey söyleyeceğim ağır olacak ama katil bunlar. Bir insanı öldürmeye çalışmak, katletmek demektir. Bakın bugün bilim, asbestli malzeme kullanmanın kanseri yüzde 300 arttırdığını söylüyor. Ama ısrarla ‘Ben size asbestli boruda su içireceğim’ derseniz burada bir maksat vardır."

"Engellemeye çalışabilirler. Burada insan sağlığı önemli bakın. Çok daha farklı bir şeyden bahsediyorum. Mansur Yavaş’ın daha az iş yapması için uğraşabilirler, başarılı olmaması için muhalefet edebilirler. Ama burada olan şu; sizinle ikimiz yarışıyoruz, burada bir hasta var. Siz bu hastaya onu öldürecek bir ilaç vermeye çalışıyorsunuz, ben de bu duruma müdahale etmiyorum. Görüyorum, biliyorum ama müdahale etmiyorum. Aksine bu suyun halka verilmesi için uğraşıyorum. Bunun adını siz koyun."