Meral Akşener, kürsüye kebapçı çıkardı

Meral Akşener, kürsüye kebapçı çıkardı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bölücü” ilan ettiği kebapçıları İYİ Parti lideri Akşener, Meclis kürsüsüne çıkardı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener’in gündeminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Bölücü Kebapçılar" çıkışı da vardı. Akşener, "Dün itibariyle de kebapçılar terörist oldu. İşte o nedenle bu hafta Milletin Kürsüsü''nde hem kebapçı hem de aspavacı bir kardeşimizi misafir ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Akşener’in kürsüyü bıraktığı kebapçı esnafı İbrahim Çetinkaya ise bölücü sözünü asla kabul etmediklerini dile getirirken, "Bizden külhanbeyi de olmaz, terörist de olmaz. Buyursunlar gelsinler soframızı bölüşelim ama bölücü olmayalım." şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün grup toplantısında "Çarşı pazar marketlerdeki vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak şikayet edenlere hak veriyorum. Fakat vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık eden bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler üzerine sosyal medyada Bahçeli''nin bu sözleriyle kimi kastettiği merak edilmiş, MHP''li İzzet Ulvi Yönter tarafından yapılan bir paylaşımda ise söz konusu şahısların HDP Eski Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Milletvekilleri Sırrı Sakık, Aysel Tuğluk ve Prof. Dr. Büşra Ersanlı''nın olduğu savunulmuştu.

 

İlgili Haberler