İYİ Parti'li Musavat Dervişoğlu: Umarım kararlar, Çankaya'da alınmaya devam eder

İYİ Parti'li Musavat Dervişoğlu: Umarım kararlar, Çankaya'da alınmaya devam eder
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korona virüs toplantısını gerçekleştirmek için Çankaya Köşkü'nü tercih etmesinin önemli olduğunu belirterek, "Diler ve umarım ki devletin ve milletin karşı karşıya bulunduğu tehlike ve tehditlerle ilgili karar, geçmişte olduğu gibi Çankaya Köşkü’nde alınmaya devam eder" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs salgını nedeniyle alınan ekonomik tedbir kararlarını Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantının ardından duyurdu. Erdoğan'ın kamuoyuna açıkladığı kararlar toplumda geniş yankı uyandırırken, konu hakkında İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu'ndan dikkat çeken yorumlar geldi. 

TBMM'deki oturumda konuşan Dervişoğlu, "Sağlık Bakanlığımızın şu ana kadarki süreç yönetimini ve verdiği mücadeleyi pek tabiidir ki kıymetli buluyoruz. Bundan sonra yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek adına uyarılarımızın dikkate alınacağını temenni ediyoruz.Yarın Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın yüce Meclisimizi bilgilendirecek olmasını, İYİ Parti olarak yerinde ve olumlu bir karar olarak karşılıyoruz ancak sadece Sağlık Bakanının Meclisi bilgilendirmesinin yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Şu anda devletin zirvesi kalabalık bir heyetle Çankaya Köşkü’nde toplantı hâlinde, bu toplantı basına kapalı olarak sürdürülüyor. Ayrıca bu toplantının özellikle güvenlik gerekçesiyle Çankaya Köşkü’nde yapılıyor olmasını sıradan bir tesadüf değil, anlamlı bir tevafuk olarak değerlendiriyoruz" dedi. 

"UMARIM DEVAM EDER" 

Türkiye'yi ilgilendiren kararların, Çankaya Köşkü'nde alınmaya devam etmesi gerektiğini kaydeden Dervişoğlu, "Diler ve umarım ki devletin ve milletin karşı karşıya bulunduğu tehlike ve tehditlerle ilgili karar, geçmişte olduğu gibi Çankaya Köşkü’nde alınmaya devam eder. Toplantıyı başında izleyebilme imkânımız oldu, katılımcılar birer metre arayla oturuyor; biz de Türkiye Büyük Millet Meclisinde omuz omuza çalışıyoruz, kanun çıkarma yarışı içine giriyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisinin Meclisin çalışma saatleri ve metotlarıyla ilgili bir önergesi var, bu hususun önemle ve özenle ele alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin karar vermesi gerekiyor. Çankaya Köşkü’ndeki toplantıdan çıkacak kararları da merakla bekliyoruz. Sağlık Bakanının buraya gelmesi ve Meclisi bilgilendirmesi elbette ki çok önemlidir ama heyete baktığımızda hem Bakanlar Kurulunun tamamının orada olduğunu, sivil toplumu temsilen temsilcilerin bulunduğunu görüyoruz; heyet oldukça kalabalık" ifadeleri kullandı. 

Dervişoğlu konuşmasını şu şekilde noktaladı: "Türkiye Büyük Millet Meclisinin de bilgilendirilmesi hususunda sadece Sağlık Bakanının bize bilgi vermesi yeterli olmaz, konunun farklı boyutlarıyla ele alınması lazım. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanının, İçişleri Bakanının, Dışişleri Bakanının ve bugünkü toplantıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısının bizzat gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisimizi aydınlatması ve buradan çıkan mesajın milletimizle paylaşılması icap ediyor. Bu sorumluluğun yerine getirileceği umuduyla çok teşekkür ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."