İYİ Partili Naci Cinisli: "Tank Palet'in özelleştirilmesi milli servet transferidir"

İYİ Partili Naci Cinisli: "Tank Palet'in özelleştirilmesi milli servet transferidir"
Türk vatandaşlarının yurt dışında 200 milyar dolarının olduğunu söyleyen Naci Cinisli, Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesi ile ilgili soruya, “Bugün, özelleştirmeler milli servet transferidir” cevabını verdi.

Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, katıldığı bir televizyon programında ülke ekonomisi ve mevcut ekonomik düzen hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesini, ‘Milli servet transferi’ sözleriyle yorumlayan Cinisli, Saray’ın gereksiz harcamaları ve Suriyeliler sorunu ile dikkat çekici yorumlarda bulundu.

İşte Naci Cinisli’nin Yağız TV’deki o açıklamaları.

“TANK PALET FABRİKASI DEVLETİN RAPORLARINDA KÂR EDİYOR”

“Tank Palet Fabrikası devletin raporlarında kâr eden, örnek gösterilen bir kurum. Bu noktada yapılması gereken yönetimi şeffaflaştırmak, yönetime halktan katılım sağlamak ve hisselerini satarak kaynak aktarmak. Ancak elden çıkartmak diye bir şey söz konusu olamaz. Benim bugün özelleştirmeden anladığım milli servet transferidir. Kimse kusura bakmasın. Ben bugün özelleştirme yapıldığına inanmıyorum. Satış; kime satış, kaça satış, neden satış? Bunların sorgulanması lazım. Aziz milletimden de bu konuları sorgulamalarını istiyorum.”

“ERDOĞAN DIŞ BORÇLANMA YETKİSİNİ KENDİSİNE İSTİYOR”

“Geçtiğimiz günlerde, 71 maddelik bir torba yasa, aslında buna çuval yasa demek lazım… Bu 71 madde komisyonda sadece bir gün tartışıldı. 71 madde için cuma günü haber veriyorlar, ‘Pazartesi günü gelin bu tartışılacak’ diyorlar. Milletvekillerine hafta sonu 2 gün bu maddelere çalışın gelin diyorlar. Bu 71 maddenin içinde dış borçlanma ile ilgili madde var. Bu maddede, Sayın Cumhurbaşkanı dış borçlanma yetkisini kendine bağlamak üzere bir yetki istiyor. Yabancı sermaye, isterse melaike olsun, tek kişini karar vereceği bir yapıya güvenmez güvenmiyorlar da. Ülkemiz yurt dışı ve yurt içi piyasalara güven veremiyor. Şu anki dalgalanmaların asıl nedeni bu.”

“TÜRK VATANDAŞLARININ YURT DIŞINDA 200 MİLYAR DOLARI VAR”

Üreticilerimiz kan ağlıyorlar. Üretmezseniz ve üretim yoksa ekonomiyi ayağa kaldırmanız zor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurt dışında ne kadar parası var biliyor musunuz? Şu anda yurt dışında 200 milyar dolara yakın bir para var. Bizim aslında dış sermayeye, borç almaya ihtiyacımız yok. Yastık altında da bir o kadar var. Ama uçaklar alıyoruz, Saray’ın bütçesini 800 milyonlardan 2.8 milyarlara çıkarıyoruz.

“SURİYELİLER ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILDA BÜYÜK SORUNLAR AÇACAK”

“Suriyeliler ile ilgili bizim çok ciddi endişelerimiz var. Bu ülkemizin sorunu ve demografik yapıya çok ciddi darbe vuruluyor. İçişleri Bakanlığı’ndan bize gelen bilgilere göre Suriyelilere teknik takip yapılamıyor. Mesela bir telefon dinlemesi yapmak bile konuştukları yerel diller nedeniyle çok zor. 10 sene sonra bizim onlarla ne büyük sorunlar yaşayacağımızı tahmin edebiliyorum. İnsanları ölüme terk edelim demiyorum ama buna bir çare bulalım.”

İlgili Haberler