İYİ Partili Özdağ'dan ucuz vatandaşlık tepkisi

İYİ Partili Özdağ'dan ucuz vatandaşlık tepkisi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, havalimanlarında yer alan Arapça, "gayrimenkul satışına vatandaşlık" reklamlarına tepki gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, havalimanlarında Arap turistler için hazırlanmış reklam çalışmalarına tepki gösterdi.

Arapça ilanlarda gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verildiği bir ilanı sosyal medya hesabından paylaşan Özdağ, "Gel arkadaş gel ucuza vatandaşlık burada. Biz almak için İstiklal Harbi yaptık ancak şimdi 250 bin dolara üstelik üstüne bir daire ile veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha önce bir milyon dolar olan vatandaşlık ücreti, Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle 250 bin dolara çekilmiş, bu tutarda gayrimenkul veya taşınmaz alanlara da vatandaşlık hakkının tanınacağı bildirilmişti.

Yapılan düzenlemelerin ardından, yabancılar konut yatırımlarını artırırken  Ekim ayında satılan konut sayısı 2017'nin aynı ayına göre yüzde 134,4 artışla 6 bin 276'ya ulaştı. Geçen yılın ekim ayında yabancılara 2 bin 677 konut satışı yapılmıştı.

İlgili Haberler