İYİ Partili Öztürk'ten yeni üniversite çıkışı

İYİ Partili Öztürk'ten yeni üniversite çıkışı
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Vatandaşımız size yeni üniversite açın demiyor, İki üniversite bitirdim açım diyor” açıklamasında bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, geçtiğimiz hafta iki kişinin kendini yakarak intihar ettiğini hatırlatarak, vatandaşların devletten 'iş, aş ve ekmek' istediklerini söyledi.

Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Alibeyköy’de katıldığı bir cami açılışının ardından kendisine seslenen bir kadın ile girdiği diyaloğu hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımızın yolunu çeviren bir hanımefendi iki üniversite bitirdim işim yok dedi. Cumhurbaşkanımızın cevabını hepimiz duyduk: ‘Kocan ne iş yapıyor?’ Sayın Cumhurbaşkanı, herkes sizin eşiniz kadar şanslı değil. Kocası hem Cumhurbaşkanı, hem parti genel başkanı, hem her şey. Damadı Hazine’nin başında olan, Amerikalı iş adamlarını first lady olmak dışında bir vasfı olmadan kabul eden kaç kadın var ki çalışmaya ihtiyaç duymasın?” açıklamasında bulundu.

Yasin Öztürk ayrıca yeni üniversitelerin açılmasına karşı olmadıklarını belirterek “Dünya sıralamasında en iyi üniversiteler arasında yarışamayan, akademik yapıları yetersiz, sadece iş arayan genç sayısını birkaç yıl daha ötelemek dışında bir işlevi olmayan, hatır-gönül-ihya üçlemesine hizmet edecek üniversite kurulmasının kabulü mümkün değildir. Kaldı ki vatandaşlarımız bu konuda size üniversite açın dememektedir. İki üniversite bitirdim açım demektedir” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından da paylaşan Yasin Öztürk, İstanbul Galata Üniversitesi adı altında kurulacak olan vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti başkanı Nilüfer Bulut’un Emine Erdoğan’ın arkadaşı olduğuna gönderme yaparak “Açılan yeni üniversite hazine ve maliye Bakanı Damat beyin kayınvalidesinin arkadaşınınmış. Vatandaşımız size yeni üniversite açın demiyor, İki üniversite bitirdim açım diyor” açıklamasında bulundu

İşte Yasin Öztürk’ün o paylaşımı:

yasin-ozturk-ss.jpg