İYİ Partili Tatlıoğlu, "Türkiye, Kenya ile aynı noktada"

İYİ Partili Tatlıoğlu, "Türkiye, Kenya ile aynı noktada"
İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, ülke ekonomisinde siyasi belirsizlik nedeniyle sorunlar yaşandığına vurgu yaptı, “Türkiye bu aşamada iyi yönetilmiyor” diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin görüşlerini açıklayan İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, “2018'in son çeyreğinde öngörülen daralma, son açıklanan aralık ayı Sanayi Üretim ve Perakende Satış Endeksleri ile kesin bir hal almıştır. Sanayi üretiminde eylül ayından bu yana yaşanan ve aralık itibarıyla yüzde 9,8'e varan bir düşüş olmuştur. Perakende satışta bu aran yüzde 9,2 oldu.” dedi.

“KENYA İLE AYNI NOTA SAHİBİZ”

Türk ekonomisinde yaşanan sorunların politika belirsizliği nedeniyle meydana geldiğini savunan Tatlıoğlu, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's (S&P) ve TUSİAD'ın raporları bunu teyit ediyor. S&P, yayınladığı raporda ekonomik belirsizlik ve kurumsal riskleri öne sürerek kredi notumuzu 'yatırım yapılabilir' seviyesinin 4 basamak altında tutmaya devam ederken görünümü de 'negatif' olarak teyit etti. Ülkemiz bu rapor sonucu Bahreyn, Kosta Rika, Ürdün, Arnavutluk, Benin, Karadağ ve Kenya ile aynı nota sahip olmuş oldu." değerlendirmesinde bulundu.

“SORUNLU KREDİ ORANI YÜKSELECEK”

Tatlıoğlu, Türkiye'de sorunlu kredilerin yüzde 4 seviyesinde olduğunu, ileriki süreçte bu rakamın yüzde 15-20 seviyelerine yükseleceğinin tahmin edildiğini belirtti. Türkiye'nin bu aşamada yönetilemediğini savunan Tatlıoğlu, "Uygulanan belirsiz politikalar, yaşanan ekonomik sorunları kalıcı hale getiriyor. Parlamentoda daha geniş ve büyük bir gücün arkasında duracağı ekonomik programın uygulanması lazım. Aksi takdirde ekonomideki bozulma genişleyerek her alanı olumsuz etkileyecektir." görüşünü aktardı.