İYİ Partili Tatlıoğlu'ndan Çavuşoğlu ve Erdoğan’a: “Nezaket talep ediyoruz”

İYİ Partili Tatlıoğlu'ndan Çavuşoğlu ve Erdoğan’a: “Nezaket talep ediyoruz”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmaları kapsamındaki söylemlerini eleştiren İYİ Parti Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, nezaket çağrısında bulundu.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu yerel seçimler öncesi, devletin zirvesinin kullandığı dili eleştirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, muhalefet için kullandığı “Teröristlerin içinde olduğu bir ittifak” sözlerini sert şekilde eleştiren Tatlıoğlu, video paylaşım sitesinden yayın yapan İnce Medya’da katıldığı programda şu ifadeleri kullandı:

“TÜRKİYE’NİN İÇİNDE BOĞULDUĞU DIŞİŞLERİ SORUNU VAR”

“Sizin partiniz yüzde 40’larda ama sizin devletiniz yüzde 100’de. Buradaki ölçü aslında çok ciddi bir nezaket ve yüksek bir entelektüel kapasite gerektirir. Fransa Cumhurbaşkanı, muhalifleri vatan hainliği ile suçlamaz. Trump bile Demokratları hainlik ile zilletle suçlamaz. Bir dışişleri bakanı çıkıyor diyor ki, “Teröristlerin içinde olduğu ittifak…” İftira olduğu gibi yakışmıyor da. Çünkü o dışişleri bakanı tüm Türkiye’yi temsil ediyor. Zaten o nevi bir dışişleri bakanı olduğu için de Türkiye’nin içinde boğulmakta olduğu dışişleri sorunumuz var.

“TÜRKİYE’DE ÜÇ AYRI ŞAPKAYI TAŞIYAN BİR ERDOĞAN VAR”

“Buradaki temel unsur şu: Türkiye’de üç ayrı şapkayı taşıyan bir Erdoğan var. AKP genel başkanı, hükümetin başkanı ve cumhurun başkanı. Bu nezaket gerektirir. Biz bu nezaketi göstermesini talep ediyoruz. Bunu kendimiz için de talep etmiyoruz, Türkiye için talep ediyoruz. Bunu ülke olarak böyle götüremeyiz. Seçim kazanma anlamında her şeyi bertaraf edecek bir anlayış hiç kimseye bir kazanım sağlamamıştır.”

“BERAT ALBAYRAK EKONOMİK SALDIRI OLMADIĞINI BİLİYOR”

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın Meclis’teki konuşmasında, ekonomik sıkıntıların dış güçlerin saldırısı nedeniyle meydana geldiğini söylediğini hatırlatırken, “Aynı bakan Londra’da New York’ta muhataplarıyla oturuyor. Orada onlara, ‘Bize neden saldırıyorsunuz’ diyor mu? Demiyor, çünkü böyle bir şey olmadığını biliyor. Türkiye’ye geliyor sana bana söylüyor.” diye konuştu.

İlgili Haberler