İYİ Partili Türkkan: “Katar, olsa olsa birilerinin kasası olur”

İYİ Partili Türkkan: “Katar, olsa olsa birilerinin kasası olur”
İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Katar sermayesinin Türkiye’deki kamu kurumları ve özel işletmelerdeki etkisine dikkat çekti, “Katar, olsa olsa birilerinin kasası olur, ortağı olur. Türk Milleti’nin hiçbir şeyi olamaz” dedi.

Katarlı yetkililerle kurulan ekonomik ilişkilerin kamuoyuna verdiği rahatsızlığa da değinen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “KKTC'yi tanımayan kim? Katar..! PKK-PYD-YPG'yi terör örgütü saymayan kim? Katar..! Kıbrıs'ta Rumların izniyle petrol arayan kim? Katar..! Katar, olsa olsa birilerinin kasası olur, ortağı olur. Türk Milleti’nin hiçbir şeyi olamaz.” ifadelerini kullandı.

“3. HAVALİMANINA 23 MİLYAR DOLAR FAZLA ÖDEDİLER”

Türkkan, İstanbul’da yapılan 3. Havalimanı’nın maliyetinin normalin çok üzerinde olduğunu açıkladı. Türkkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Çin’in Pekin şehrinde açılacak olan dünyanın en büyük havalimanı üzerinden örnek göstererek şu ifadeleri kullandı: “Projesi ünlü mimar Zaha Hadid tarafından yapılan Çin Pekin Havalimanı. Bu yıl, dünyanın en büyüğü olarak açılacak. Bizim 3. Havalimanı’nın iki katı büyüklüğünde. Maliyeti 12 milyar dolar. Bizimkinin maliyeti 35 milyar dolar. Aradaki 23 milyar dolar da ‘bizim farkımız...’”

“EYT MAĞDURLARININ SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kızılay’ın isminden Türk’ün kaldırılmasını da eleştiren Türkkan, kurumda gelinene son noktayı fotoğrafını paylaştığı maden suyu şişesi ve şu sözlerle eleştirdi: “Kızılay’ın adından Türk’ü kaldırdılar, ne yapıyorsunuz dedik, feveran ettik. Uygunsuz, saçma sapan cevaplar verdiler. Peki şimdi? Şimdi geldiği nokta bu.” Türkkan ayrıca, EYT mağdurları için ise, “Seçime kadar olan süreçte EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusunu gündemden düşürmeyeceğiz. Mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler