İYİ Partili Türkkan: Memleket masasına 'oturmayız' diyenler Kandil'le İmralı'yla masaya oturmaya hazırlanıyor

İYİ Partili Türkkan: Memleket masasına 'oturmayız' diyenler Kandil'le İmralı'yla masaya oturmaya hazırlanıyor
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in memleket masası çağrısına tepki gösterenleri sert bir dille eleştirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından "Memleket masasına oturmayız diyenleri takip edin; Kandil’de, İmralı’da masaya oturmaya hazırlanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın mesajı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Memleket Masası çağrısını akıllara getirdi. Akşener, canlı yayında gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Cumhurbaşkanı tüm milletin temsilcisidir. Kendisine oy veren vermeyen herkesin temsilcisi olmak zorundadır... Bir Memleket Masası kuralım." ifadelerini kullanmıştı.

jk-004.jpg

Akşener'in çağrısına, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu olumlu cevap verdi.

AKP'DEN İLK AÇIKLAMA

İktidar partisi AKP'nin Sözcüsü Ömer Çelik, Meral Akşener'in çağrısına "saray rejimi diye Cumhurbaşkanımızı hedef alanlar, seçilmiş cumhurbaşkanının seçildiği seçimi gayrimeşru ilan etmeye kalkanlar, demokrasinin, sivil siyasetin, siyasal meşruiyetin ve anayasal meşruiyetin en temel ilkelerini ihlal edenlerle hangi zeminde bir araya gelip hangi kurallar içerisinde ne konuşacaksınız." sözleriyle cevap vermişti.

BAHÇELİ SERT ÇIKTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise çağrıya "Ayakları kırık ve küflü bir masa marifetiyle Türkiyenin içine hapsedilmek istendiği tehlikeli süreç basiret ve şuur sahibi hiçbir vatan evladının gözünden kaçmamaktadır." diyerek karşılık verdi.

İlgili Haberler