İYİ Partili Türkkan'dan Meclis'e Atatürk sorusu

İYİ Partili Türkkan'dan Meclis'e Atatürk sorusu
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Samsun Çarşamba Havalimanı bilgi ekranlarında zafer ve Atatürk yerine 15 Temmuz'a ilişkin görsellere yer verilmesini Meclis'e taşıdı.

Samsun Çarşamba Havalimanı’ndaki ekranlarda 30 Ağustos Zafer Bayramı yıl dönümünde 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin yazılarının yer alması dikkat çekti.

Konuyu gündeme taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, havalimanındaki uygulamanın vatandaşların uyarılarına rağmen düzeltilmediğini belirtirken "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yok sayılması mı hedeflenmektedir?" ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yazılı olarak ilettiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.yıl dönümü ülkemizde coşku ile kutlanmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tüm yurtta törenlerle anılmıştır. 30 Ağustos’un yıl dönümünde Türkiye’nin dört bir yanında bayraklar ve Atatürk posterleri ve 30 Ağustos ile ilgili yazılar asılırken Samsun Çarşamba Havalimanı’nda farklı bir uygulama dikkat çekmiştir. Havalimanında bulunan check-in veznelerindeki ekranlara önceden her 30 Ağustos’ta Türk bayrağıyla birlikte Atatürk görselleri yansıtılırken, ekranlarda bu yıl 15 Temmuz Destanı” yazılı görüntüler gösterilmiştir.”

BU SORULARA CEVAP ARADI 

1- Samsun Çarşamba Havalimanı’ndaki ekranlarda,30 Ağustos Zafer Bayramı’nın daha önceki yıl dönümlerinde Türk bayrağıyla birlikte Atatürk görselleri yansıtılırken bu yıl neden aynı uygulama yapılmamıştır?

2- Samsun Çarşamba Havalimanı’nda ekranlardaki bu durum bazı vatandaşlar tarafından Güvenlik ve Müdüriyet’e bildirilmesine rağmen uygulama neden düzeltilmemiştir?

3- Havalimanında bu uygulama yapılarak, 96 yıl önce birçok şehit vererek kazandığımız 30 Ağustos Meydan Muhaberesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yok sayılması mı hedeflenmektedir?"