İYİ Partili Ümit Dikbayır, Kızılay'ın maskeleri PKK'ya gitmiş

İYİ Partili Ümit Dikbayır, Kızılay'ın maskeleri PKK'ya gitmiş
İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Irak’ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine Kızılay tarafından yapılan tıbbı ve gıda yardımının, Barzani tarafından PKK’ya gönderildiğini söyledi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Kızılay'ın Erbil'de dağıttığı maskeleri hatırlatan Dikbayır, "PKK’nın lider kadrosundan bir terörist, ajanslara demeç vererek, Barzani yönetimine, tıbbi malzeme yardımları için teşekkür etti. Yani bizim yardımların bir bölümü Kandil’e gitmiş." ifadelerini kullandı.

Dikbayır TBMM’deki basın toplantısında konuyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye, Kızılay aracılığıyla Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetime, maske ve gıda kolilerinden oluşan yardım malzemesi gönderdi.

Sonra ne oldu biliyor musunuz;

PKK’nın lider kadrosundan bir terörist, ajanslara demeç vererek, Barzani yönetimine, tıbbi malzeme yardımları için teşekkür etti.

Yani bizim yardımların bir bölümü Kandil’e gitmiş.

Sağlık ordumuzun neferleri maske bulamazken, dolaylı olarak pkk’lılara maske mi gönderiyorsunuz? Bunu hiç mi hesap edemiyorsunuz?

İYİ Parti’ye dil uzatmanın nasılsa bedeli yok. Buradan gelip ahkam kesmek kolay, hadsizce adımızı teröristlerle birlikte anmak kolay.. Ortağınıza sorsanıza; “Siz o maskelerin pkk’ya gideceğini hiç mi düşünmediniz?” desenize..

Kızılay’ın kendisi ortada yok, maskeleri Kandil’de çıkıyor. Bu ayıp da size yeter. Bu millet de bunu unutmaz.

O yüzden, bari utanın da, susup oturun."

İlgili Haberler