İYİ Partili Ümit Özdağ: "AKP iki Parti doğuracak"

İYİ Partili Ümit Özdağ: "AKP iki Parti doğuracak"
KRT TV’de yayınlanan Gündem Özel programına katılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, 24 Haziran’da Erdoğan’ın daha zayıf bir siyasi figür olacağını ve AKP grubunda kopmaların gerçekleşebileceğini ifade etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, KRT TV’de yayınlanan Gündem Özel programına katıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret ettiğine inanmadığını ifade eden Özdağ, “Atatürk’e küfredenlere, hakaret edenlere, istiklal harbimize hakaret edenlere, istiklal harbimizin Yunan ordusunun kazanması gerektiğini düşünenleri masasına şeref konuğu olarak oturtan bir Cumhurbaşkanı karşımızda. Ben Sayın Erdoğan’ın bu vaziyette böyle bir ifadeyi hiç kullanmasaydı daha iyi olacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok yanlış şeyler söylediğini ve yaptığını ifade eden Özdağ, “Aslında bu seçim hiç tekrarlanmasaydı ve Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gitseydi, İmamoğlu’nu kutlasaydı, tebrik etseydi, ‘Ben de eski bir İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyım, sarayımın kapıları kendisine açık’ deseydi, Ankara’ya dönüp hükümetinde de bir tadilat yapsa ve ekonomiden sorumlu bakan olarak banka genel müdürlerinden birisini atasaydı bugün dolar 5,10-5,20 civarındaydı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu söylediklerini yapmadığına dikkat çeken Ümit Özdağ şimdi İstanbul’un ikinci kez seçime götürüldüğüne dikkat çekerek Ekrem İmamoğlu’nun daha büyük bir farkla kazanacağını açıkladı.

"AKP 2 PARTİ DOĞURACAK"

Özdağ, “Aradaki fark daha da açılacak, 24’ünde Erdoğan daha zayıf bir siyasi figür olacak. Muhtemelen parti grubundan kopmalar gerçekleşecek. AKP iki parti doğuracak. Meclis’te daha zayıf bir Erdoğan figürü olacak, dış desteğe daha bağımlı bir Erdoğan olacak. Bunları yaparken de S-400’ler F-35’ler sorunu bir tarafta duruyor. İdlib’de sorun bir başka tarafta duruyor. Doğu Akdeniz’de bir gerilimle karşı karşıyayız, Kıbrıs’ta bir başka gerilimle karşı karşıyayız, ekonominin durumu zaten belli” açıklamasında bulundu.