İYİ Partili vekiller sel felaketinin yaşandığı Samsun’a gitti

İYİ Partili vekiller sel felaketinin yaşandığı Samsun’a gitti
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Bedri Yaşar ve İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu’ndan oluşan heyet sel felaketinin yaşandığı Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçelerine giderek incelemelerde bulundu.

İYİ Parti heyeti sağanak yağışın ardından oluşan sel nedeniyle felaketin yaşandığı ve iki kişinin hayatını kaybettiği Samsun'un Salıpazarı ve Terme ilçesine gitti.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu'ndan oluşan heyet sel felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret edip incelemelerde bulundu.

İYİ Parti heyeti vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların cenaze törenlerine katıldı.

samsun4.jpg

Burada bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs; "Geçen yıl il ve İlçe ziyaretlerimiz kapsamında Salıpazarı ve Terme ilçelerini ziyaret etmiştim. Ne yazık ki bu kez acı bir felaket sonrası buraya geldik. Salıpazarı'da selin tahribatı oldukça büyük. Selde 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. İlçe merkezinde binaların zemin ve giriş katları su baskınına uğramış durumda. Derenin taşması sonucu bir çok yol ve köprü hasar görmüş durumda. Ayrıca fındık, soya, çeltik ve mısır bahçelerinde de büyük hasar var. Kısacası acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Yıkılan binalar, can ve mal kayıpları var. Hayatını kaybeden 2 vatandaşımız var. Kendilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Halen daha kayıp olan vatandaşlarımızın olduğu söyleniyor. Arama çalışmalarına da devam ediliyor. Acının, felaketin siyaseti olmaz. Trabzon Milletvekili olarak yapmam gereken ne varsa, elimden geleni yapmaya hazırım. Burada arkadaşlar yoğun bir çalışma yürütüyor. Bundan sonra bölgemizde sel, heyelan vb. afetlerin yaşanmaması için felaket öncesi gereken tedbirler alınmalıdır." dedi

samsun1.jpg

Her sel felaketinde acı bir tablo ile karşı karşıya kalındığını belirten İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Canik'te 2012 yılında yaşanan ve 14 vatandaşımızın hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası Samsun'u yine acıya boğan bir felaket ile karşı karşıyayız. Sözün bittiği yerdeyiz. Felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Arama çalışmaları devam eden vatandaşlarımıza da inşallah sağ salim ulaşılır." dedi.

samsun3.jpg

İYİ Parti Heyeti , Salıpazarı'ndaki incelemelerinden sonra Terme'ye gitti. Terme'de bir çok ev ve iş yerlerinin zemin katlarında su baskını yaşandı. Samsun-Trabzon Devlet Karayolu üzerinde sel sonrası oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte aksamalar ve uzun araç kuyrukları oluştu.

samsun2.jpg