İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: "Darbe mutfağa, pazar filesine yapılmıştır"

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: "Darbe mutfağa, pazar filesine yapılmıştır"
Partisinin genel merkezinde basın açıklaması düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Memlekette darbe konuşuyoruz memlekette darbe var mıdır? Vardır. Memlekette darbe mutfağa yapılmıştır. Memlekette darbe pazar alışveriş filesine yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında, Korona virüs salgını ile mücadeledeki yeni normalleşme sürecini "Geç kaldığımız ve erken gevşettiğimiz bir mücadele olmasın" sözleriyle eleştirdi.

Ağıralioğlu,"Ancak bu “erken normalleşme”nin vatandaşlarımızda bir rehavete sebep olabileceği ve evlerde kaldığımız günler ile sağlık çalışanlarımızın bunca emeğinin zayi edileceği ihtimali en büyük endişemizdir. Kontrollü sosyal hayata geçelim derken, ülke genelindeki bir rehavetin yeni vakalar ve daha ciddi tablolar doğurabileceğini hiç kimse göz ardı etmemelidir. Bu sebeple normalleşme adımlarını Mayıs ayı için erken buluyoruz." dedi.

"DARBE EKONOMİYE YAPILMIŞTIR"

Memleketin esas gündemini değiştirme heveslerine razı olmadıklarını belirten Ağıralioğlu, "Memlekette darbe konuşuyoruz memlekette darbe var mıdır? Vardır. Memlekette darbe mutfağa yapılmıştır. Memlekette darbe pazar alışveriş filesine yapılmıştır. Memlekette darbe insanların geçim şartlarına yapılmıştır. Memlekette darbe yapılmıştır.

Memlekette darbe borcunu ödeyemeyen dar gelirliye, emekliye, asgari ücretliye yapılmıştır. Memlekette darbe yapılmıştır; borcunu bankalara ödenmeyen kredi kartı mağdurlarına yapılmıştır. Memlekette darbe yapılmıştır. 18 yıldır ekonomiyi yönetemeyen bir maharetsizlik en zor zamanında vatandaşına para göndermek zorunda olduğu halde vatandaşa IBAN göndererek yapılmıştır. Memlekette ekonomik darbe yapılmıştır" şeklinde konuştu.

"ÜÇ BUÇUKLA BAŞLADIĞI DOLARI 20'YE GETİRMEK"

İYİ Parti Sözcü'sü "Cumhurbaşkanı’nın 'Doların ne hale geldiğini göreceksiniz.' derken kastettiği herhalde 7.20 seviyeleri değildir. İş başına geldiğinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kastediyorum. 'Şayet bu kardeşinizi Başkan yaparsanız dolarla nasıl mücadele edileceğini göstereceğiz' diyen Sayın Cumhurbaşkanı’nın herhalde bize göstermek için canhıraş uğraştığı şey üç buçukla başladığı doları 20'ye getirmek değil" ifadelerini kullandı.