İYİ Partili Vedat Yenerer'den Kapadokya'da doğa katliamına hazırlanan Kanada şirketine sert tepki

İYİ Partili Vedat Yenerer'den Kapadokya'da doğa katliamına hazırlanan Kanada şirketine sert tepki
Kapadokya'da altın madeni açma çalışması yapan Kanada şirketi bölge halkı ve siyasetçiler tarafından protesto edildi.

Kapadokya Özkonak'ta altın madeni açma çalışması yapan Kanada şirketi bölge sakinleri ve bazı siyasi parti teşkilatları tarafından protesto edildi.

İYİ parti Kurucular Kurulu üyesi Vedat Yenerer'in yanısıra İYİ Parti Nevşehir İl başkanı Ömer Ay ve tüm ilçe başkanlarıyla yeraltı şehri önünde yapılan protestoya tam kadro destek verdi.

Doğa katliamına karşı başından beri cansiperane görüşmeler yapan, gece gündüz çalışarak emek veren İYİ parti İstanbul İl eski yöneticisi, işadamı Özkonaklı Ahmet Erdemli ve Mahmut Özdemir'in yanısıra, CHP Nevşehir il teşkilatı ve Sol Parti temsilcileri de protestoya destek verdi.

Basın açıklamasını açıklamasını ÖZKONDER başkanı Enver Göçek yaptı.
Açıklamada, madenin doğaya ve kültürel mirasa vereceği zararlar anlatıldı ve Kanada şirketi ile şirkete izin veren AKP hükümeti protesto edildi...

'YENERER'DEN SERT TEPKİ'

Protesto sırasında bir konuşma yapan ve İYİ Partili Yenerer; bölgede çıkarılan cevheri temizlemek için tonlarca yeraltı sularının kullanıldığını belirterek; '20 yıl sonra buralarda yaşanacak kuraklıktan, burada yaşanacak toprak zehirlenmesinden sorumlular bu altın madeni sahipleri ve buna yol verenlerdir' diye konuştu.