İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan flaş iddia

İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan flaş iddia
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehri Belediyesi’nin Dijital İletişim Ofisi adında bir birim kurduğunu ve burada sosyal medya kullanıcılarını fişlendiğini iddia etti.

Fahrettin Yokuş'tan flaş iddia

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında flaş bir iddiada bulundu. Yokuş Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Dijital İletişim Ofisi’ adındaki birimde sosyal medya kullanıcılarının fişlendiğini belirterek, “Belediye 70 kişinin çalıştığı Dijital iletişim Ofisi’nde birçok sosyal medya kullanıcısını fişliyor. Bu birimde başta siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, gazeteciler, muhtarlar, STK üyeleri ve çeşitli meslek gruplarından birçok insanın sosyal medya hesapları takip ediliyor. Trol ekipleri bu paylaşımları fişliyor ve algı yaratıyor. Duyumlarımıza göre bu Dijital İletişim Ofisi’nde çalışan 70 kişiden hariç maaşlı trollerin de olduğunu duyuyoruz” dedi.

“YEREL GAZETELERE BASKI YAPILIYOR”

Konya’da belediyeyi eleştiren gazetelerinde reklam kesintisiyle tehdit edildiğini belirten Yokuş, “Konya’da ekonomik olarak dar boğazda olan yerel gazeteler de belediyenin hedefinde. Belediye hakkında en ufak eleştiri yapan basın mensupları birçok baskıya maruz bırakılıyor. Belediyenin aleyhinde haber yazan gazeteler reklam kesintisi ile tehdit ediliyor. Hatta geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bile, Konya’nın yerel bir gazetesi yaptığı bir haberden dolayı reklam kesintisi ile tehdit edildi. Bu durum AK Parti iktidarının özgür basına verdiği önemi ortaya çıkıyor. Baskı ve tehditle gerçeği ne kadar önlemeye çalışsalar da halkımız bunlara gereken cevabı elbette verecek” ifadelerini kullandı.