İYİ Partili Yokuş: "Sen güvenmiyorsan senin atadığın YSK'ya ben neden güveneyim?"

İYİ Partili Yokuş: "Sen güvenmiyorsan senin atadığın YSK'ya ben neden güveneyim?"
Gün geçtikçe artan seçmen taşıma haberleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sandık güvenliğine yönelik söylemlerini eleştiren İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Sen güvenmiyorsan ben senin atadığın YSK'ya neden güveneyim?" dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş. TBMM’den, kaydettiği bir video aracılığıyla vatandaşlara seslendi.

31 Mart öncesinde, vatandaşın en büyük sorununun seçimler değil ekonomik geçim sıkıntı olduğuna dikkat çeken Fahrettin Yokuş, “Hepinizin bildiği gibi yerel seçimlere yaklaşık 2 ayımız kaldı. Ben de seçim öncesi birkaç yere yaptığım ziyaretlerde gördüm ki vatandaşın derdi seçim değil geçim. Topluma baktığınız zaman, seçimlerle ilgilenen, adaylarla ilgilenen insan sayısı çok az” diye konuştu.

“OY HER VATANDAŞIN BİR EMANETİDİR NAMUSUDUR”

Seçimler öncesi kamuoyuna yansıyan seçmen kaydırma ve sandık güvenli ile ilgili açıklamalarda bulunan Yokuş, Türkiye’nin güvenli seçim ortamına girmediğine vurgu yaparken, “Biz devleti yönetenler olarak asla seçimlerde oy çaldırmayız. Çünkü oy her vatandaşın bir emanetidir, oy her vatandaşın devlete teslim ettiği namusu kadar önemlidir. Neden önemlidir? Seçimler yönetimi değiştiriyor. Seçimler hizmeti daha kaliteli ya da kalitesiz almakla yüz yüze bırakıyor halkımızı” ifadesini kullandı.

Yokuş sözlerini şöyle sürdürdü:

“CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİNE MEDENİ ÜLKELERDE İTİBAR EDİLMEZ”

“Üzülerek ifade etmem lazım. Türkiye’nin, hepimizin Cumhurbaşkanı, seçimlerle ilgili kendi seçmenlerinin 500 bin adedinin kayıp olduğunu, hatta seçimlerde şimdiden görevlendirilen sandık görevlilerini aradığını ve aramaya devam edeceğini, söylüyor. ‘Seçim o kadar önemli ki aman ha aman diyor, sandıklara sahip çıkın’ diyor. Bu açıklamaları Avrupa’da medeni ülkelerde bir devlet başkanı yapsın. O devlet başkanını o ülkede ne iktidar yaparlar, ne seçerler, ne de itibar ederler.”

“YÖNETİCİLER SEÇİMLERDE HIRSIZLIK YAPTIRAMAMALI”

“Devleti kim yönetiyorsa, o yöneticiler seçimleri hırsızlık yaptıramadan, çaldırmadan gerçekleştirmekle mükelleftir. Ama düşünebiliyor musunuz? Ülkeyi yönettiğini zanneden, 17’inci yılına girmiş olan Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Ey benim partililerim bu seçim o kadar önemli ki aman sandıklara sahip çıkın’ diyor. Bunu muhalefetin demesi lazım. Hatta muhalefet bunu dediğinde iktidarın, ‘Ey muhalefet mensupları! Merak etmeyiniz. Vatandaşın oyu bizim için namustur.”

CUMHURBAŞKANI ‘BEN DEVLETİ YÖNETEMİYORUM’ DİYOR

“Şimdi halkım elini vicdanına koysun. Devlette her istediğini yaptıran bir Cumhurbaşkanı tarafından ‘sandıklara sahip çıkın’ denilmesi, kendi yönetiminin zafiyet içerisinde olduğunun göstergesidir. Yani açık ve net olarak Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘Ben devleti yönetemiyorum.’ Be kardeşim adama sorarlar; YSK üyelerini siz atamadınız mı? O sandıklardaki görevlileri siz görevlendirmiyor musunuz? Burada oy çalmanın, hile yapmanın günahları, veballeri yok mu? Emniyet güçleri sizin elinizde değil mi?”

“BOYA SİSTEMİNİ TEKRAR UYGULAYALIM DEDİK KARŞI ÇIKTINIZ”

“Biz İYİ Parti olarak, ‘Bir evde 40 seçmen görünüyor gibi tartışmalar var. Gelin şu dedikoduları bitirelim. Devlet adına yönetimi ele almış hükümetin bunları tek tek izah etmeli. Attığımız oyun namusunu koruyamayan bir iktidar olur mu? Olmaz. YSK’ye dedik ki, ‘Bari hileleri azaltmak, mükerrer oy kullanmayı azaltmak için gelin boya sistemini tekrar uygulayalım.’ Ona da karşı çıktınız.”

“SEN GÜVENMİYORSAN BEN SENİN ATADIĞIN YSK’YA NEDEN GÜVENEYİM”

“Şimdi ben seçimlere güvenmeyen Cumhurbaşkanına soruyorum. Sen güvenmiyorsan ben sana neden güveneyim? Sen güvenmiyorsan ben senin atadığın YSK’ya neden güveneyim. Sen güvenmiyorsan ben senin atadığın içişleri bakanına, nüfus müdürüne neden güveneyim?”

“EĞER SİZ DEVLETSENİZ ÖNLEMLERİNİ DE ALIRSINIZ”

“Bu taşıma seçmen meselesi, son aylarda hızla devam etti. Kimin bunun tedbirini alması lazım? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, otomasyon sistemine geçmiştir çok şükür. Nüfus idaresinde bir düğmeye bastığınız zaman, nüfus hareketlerini görürsünüz. Eğer siz devletseniz bunları görmeye başladığınız gün önlemlerini de alırsınız.”

“DEVLETİ YÖNETMEKTEN ACİZ BİR İKTİDAR VAR”

“Devleti yönetmekten aciz bir iktidar var. Yani her şey devletin elinde ve kontrolündedir. Ben de buradan diyorum. Partiniz ne olursa olsun. Allah aşkına, ‘Ben bu ülkenin şerefli bir mensubuyum, benim attığım oyun benim partime yansımalı. ‘Benim oyum çalınmamalı’ diyorsanız, milletin iradesinin üstünde hiçbir irade ve güç tanımıyorsanız, demokrasinin bir nimet olduğunu düşünüyorsanız, en azından sayımlarda kendi sandıklarınızın başında olunuz. Tayyip Bey, ‘Aman ha sandıklarda olunuz’ diyor, kendi seçmenlerine. Ben de diyorum ki, İYİ Partili seçmenlere, ‘Siz de sandıklarınızın başında olunuz. Ama Allah adına olunuz. Oyları kendi partilerinize devşirmek için değil, oyların hiçbir yere devşirilmemesi için gidiniz. Çünkü bir Müslüman için hakkı olmayan bir şeyi çalmak ne kadar haram ise, sandıkta bulunan oyu çalmak da büyük vebaldir.”