İYİ Parti’nin Ankara, Aydın ve Kayseri İl Başkanları Yeniçağ’a konuştu

İYİ Parti’nin Ankara, Aydın ve Kayseri İl Başkanları Yeniçağ’a konuştu
İYİ Parti Ankara, Kayseri ve Aydın’ın bugün belirlenen yeni il başkanları, Mart 2019 yerel seçimleri hakkında Yeniçağ’a değerlendirmelerde bulundu.

FATMA GÜL / YENİÇAĞ

İYİ Parti Genel Merkezi’nin çağrısı ile başlayan yenileme çalışmaları sonrasında bugün 54 ile atama gerçekleştirildi. İstifa eden 34 il başkanı yeniden, 20 il başkanı ise ilk kez atandı.

Yeni atanan Ankara, Aydın ve Kayseri il başkanları ilk değerlendirmelerini Yeniçağ’a yaptı. Yerel seçimler öncesinde Mart 2019 yerel seçimleri için çalışmalara başlayan İYİ Parti’nin Ankara, Kayseri ve Aydın’ın yeni il başkanları ile bu süreçte nasıl bir yol izleyeceklerini konuştuk.

ANKARA: “BÜYÜK BİR SEÇİM BİZİ BEKLİYOR”

Devir teslim törenin hemen sonrasında çalışmaya başlayacaklarını söyleyen İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, “Zaman kaybetme lüksümüz yok. Çok hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yapıp sahaya inmemiz gerekiyor. Büyük bir seçim bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

27 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu söyleyen Öztürk,” Yoğun ve zorlu bir süreçte bu görevi seve seve devraldık. Sayın Genel Başkanımıza ve Başkanlık divanına söz verdik. Allah nasip ederse Ankara’nın burçlarına İYİ Parti’nin sancağını dikeceğiz” şeklinde konuştu.

Öztürk, “Medyada yer alamıyoruz. Bu manada kendimiz ifade etmek için sahadan asla çıkmayacağız. Çok yüksek bir performansla çalışma sergileyeceğiz. Bir gün bile sahadan ayrışmayacağız. Oturan bir Ankara İl Teşkilatı değil, sahada koşan bir Ankara İl Teşkilatı olacağız. İnşallah Ankara’daki bu çoban ateşini de 81 ile yakıp göndereceğiz. Enerjimizi tüm illerimize yansıtacağız” dedi.

Yetkin Öztürk Kimdir?

iyi-parti-nin-yeni-ankara-il-baskani-belli-oldu-iste-o-isim.jpg

1971 Ankara Polatlı doğumlu olan Öztürk, yaklaşık 27 yıldır aktif siyasetin içerisinde. Polatlı Ülkü Ocakları’nın kuruluşundan itibaren yaklaşık 8 yıl ilçe başkan yardımcılığı, MHP üst kurul delegeliği, 57. Hükümet döneminde milletvekili danışmanlığı, Polatlı Türk Ocakları kurucu başkanlığı yaptı. Ardından da Meral Akşener ile birlikte MHP’deki değişim sürecinde çalıştı. İYİ Parti Polatlı kurucu ilçe başkanı olan Öztürk, 24 Haziran seçimlerinde Ankara’dan milletvekilliği adayı oldu.

KAYSERİ: “ŞEHRİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ”

Yönetimin taslak şeklinde hazır olduğunu ve 5 gün içerisinde netleşeceğini bildiren İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt, “İlçelerin sorunları ve bu sorunlarla ilgili çözüm yolları çerçevesinde bir çalışma sürdürülecek. Bu çözümleri gerçekleştirebilecek şahıslar üzerinde çalışmalar yapılacak. Sonuç itibariyle şehrin sorunlarını çözmeye muktedir insanlar tespit edilecek” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimle ilgili çalışmaların en başında saha çalışması olduğunu belirten Bozkurt, “İnsanlarla mümkün olduğunu kadar temas üzerine bir çalışma olacak. Ama en önemli durumlarda bir tanesi şu: Bizim kendimizi iyi anlatmamız lazım. Bunun her türlü mecralarını kullanmayı planlıyoruz. İkincisi de insanları dinlemek istiyoruz. Yani her şeyden önce bir dinleyen olacağız. Halkımıza ülkemizin genel sıkıntılarını da hatırlatmayı unutmayacağız. Mevcut yönetimlerin vazgeçilmez olmadığını anlatacağız” şeklinde konuştu.

Süleyman Bozkurt Kimdir?

41694457_2247520438595658_8373940510590500864_n.jpg

1968 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğan Süleyman Bozkurt, Sümer Lisesi, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerini bitirmiştir. Ayrıca Erciyes Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans yapmıştır. Aktif olarak avukatlık mesleğini sürdüren Bozkurt, evli ve iki çocuk babasıdır.

AYDIN: “HER KÖŞEYE, HER İNSANA ULAŞACAĞIZ”

Yönetimin 10 gün içerisinde hazır olacağını söyleyen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Betül Akçanal ise “Çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Aramızda yeni yüzler de görmek istiyoruz. Daha sonrasında her bölgenin kendi özelinde değerlendirmelerimiz olacak. Adaylarımızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Akçanal, “Amacımız İYİ Parti olarak Aydın’ın her köşesindeki vatandaşa kendimiz anlatmak, güzel bir yer edinmek, İYİ Parti Aydın’da çok iyi bir yere getirmek. Bununla birlikte Aydın’ı da güzel bir yerlere getirmek istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

Betül Akçanal Kimdir?

331612.jpg

Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptı. Mesleğe atıldıktan sonra Konya ve Ankara’da görev aldı. 1999 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Bilim dalında ihtisasa başladı.

5 yıllık eğitimin ardından Uzman doktor olarak Malatya Doğanşehir Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi ve Adnan Menderes Ünv Tıp Fakültesinde çalıştı. 2013 yılından beri özel muayenehanesinde hizmet vermektedir. Atatürk Devlet Hastanesinde Talasemi servisi kurmuş ve 4 yıl bu üniteyle talasemi hastalarına hizmet vermiştir.

İlgili Haberler