İYİ Parti’nin ardından CHP de teklif verdi: “Koronadan ölen sağlık çalışanları şehit sayılsın”

İYİ Parti’nin ardından CHP de teklif verdi: “Koronadan ölen sağlık çalışanları şehit sayılsın”
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, korona virüsle mücadele sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için kanun teklifi verdi. İYİ Parti grubu da geçtiğimiz hafta konuyla ilgili bir kanun teklifi hazırlayarak Meclis’e sunmuştu.

İYİ Parti’nin geçtiğimiz günlerde Meclis’e korona virüsten ölen sağlık çalışanlarının şehit sayılmasına yönelik kanun teklifi ile ilgili CHP de harekete geçti.  CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, korona virüsü salgınından dolayı vefat eden sağlık çalışanları ve ailelerine sahip çıkmak için kanun teklifi hazırlayarak TBMM’ye sundu.

CANLARINI HİÇE SAYIYORLAR

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, Yaşar Tüzün, “Canını hiçe sayarak, gece gündüz demeden ailelerinden uzak kalarak, korona virüs salgınına yakalanmış hastaları tedavi edebilmek için kendi canlarından olan sağlık çalışanlarımıza haklarını en üst seviyeden teslim etmemi gerekiyor” dedi.

Kanun teklifinin gerekçesinde, şehit kavramının askeri bir özellik taşıdığını, salgın nedeniyle gece gündüz demeden çalışan sağlık personelinin de en hayati ve kutsal bir görevi ifa ettikleri kaydedildi. Gerekçede, “Ülkemizde görev yapan sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetlerine mensup personelde de ölüm vakaları görülmektedir. Sağlık mensubu çalışanlarımızın ifa ettikleri görevi kutsallığı göz ardı edilmemelidir” denildi.

VEFAT EDENLERİN YÜZDE 10’U SAĞLIK ÇALIŞANI

CHP’li Tüzün, hazırladığı teklif için şunları söyledi: Evinden, ailesinden uzak duran, gece gündüz demeden canımız için canlarını feda eden ve ülkemizde vefat edenlerin yüzde 10'unu bulan sağlık çalışanlarımıza vereceğimiz destek sadece camlarımızdan bir dakika alkışlamak olmamalıdır. Bu teklif onları geri getiremeyecek fakat onlara borcumuzu ailelerine sahip çıkarak ödemeye çalışmalıyız.

İYİ PARTİ DE TEKLİF VERMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde korona virüsle mücadele sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması önerisi sonrası harekete geçen İYİ Parti grubu, konuyla ilgili kanun teklifi hazırlayarak Meclis’e sunmuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Lütfü Türkkan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde, Türkiye'de koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarının önemine işaret edilmişti.

Meclis’e sunulan kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verilmişti:

"Ülkemizde bu kayıpların hiç yaşanmamasını temenni etmekle birlikte, bahse konu sağlık mensuplarının ifa ettikleri görevin kutsallığı göz ardı edilmemelidir. Bu kapsamda, gerek icra edilen vazifenin öneminin ve kutsallığının tespiti gerekse de gerçekleşmesi halinde kamu sağlığını tehdit eden salgın hastalıklarla mücadele esnasında hayatını kaybeden sağlık meslek mensuplarının 'şehit' olarak addedilmeleri ile kendilerinin ve yakınlarının kanunen şehitlik makamına atfedilmiş hükümler uyarınca işlem görmeleri amaçlanmaktadır."