İYİ Parti’nin Batı Trakya programı belli oldu

İYİ Parti’nin Batı Trakya programı belli oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığındaki heyetin 24-25 Temmuz tarihileri arasında gerçekleştireceği ve Batı Trakya Türklerini ziyaret edeceği programın detayları belli oldu.

İYİ Parti’nin 24-25 Temmuz tarihleri arasında Bulgaristan ve Yunanistan’daki Türkleri ziyareti için düzenlenen programın detayları belli oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Başkanlığındaki heyette Bulgaristan programında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Şenol Sunat ve Ahmet Kamil Erozan, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar bulunacak.

Yunanistan programında ise İYİ Parti Grup Başkanı Orhan Çakırlar, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat ve Ahmet Kamil Erozan, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs bulunacak.

ZİYARET YUNANİSTAN’DAN BAŞLAYACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Başkanlığındaki Heyetin Yunanistan’daki ilk durağı Gümülcine’de bulunan Türkiye Başkonsolosluğu olacak. Saat 13.00’da gerçekleşecek ziyaret sonrası Batı Trakya Türklerinin seçtiği Müftü İbrahim Şerif ile bir araya gelecek olan İYİ Parti heyeti, saat 15.30’da ise Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret ederek burada STK temsilcileri ile bir toplantıya katılacak.  

Akşener Başkanlığındaki İYİ Parti heyeti saat 17.30’da ise Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret edecek. Sonrasında Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi’nin düzenlediği yemeğe katılacak olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, buradan Bulgaristan’a hareket edecek.

İYİ Parti heyetinin 25 Temmuz’da gerçekleştireceği Bulgaristan ziyaretinde ilk durak, 2 yıl önce hayatını kaybeden olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun ailesi olacak.  Saat 11.00’da gerçekleşecek ziyaret sonrası ise saat 14.00’da Bulgaristan’da direnişin simgesi olan Türkan Bebek Anıtı ziyaret edilecek.

İYİ Parti heyeti Haklar Ve Özgürlükler Hareketi yönetimi ve bölgedeki Türk belediye başkanları ile görüştükten sonra çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) yönetimi ve Dost mensubu belediye başkanları ile bir araya gelecek. Saat 19.30’da Naim Süleymanoğlu için dikilen anıtı ziyaret edecek İYİ Parti heyeti sonrasında Türkiye’ye dönecek.