"İYİ Parti'nin adayları belli oldu" iddiasına açıklama

"İYİ Parti'nin adayları belli oldu" iddiasına açıklama
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, NTV'nin büyükşehir belediye başkan adayları haberini yalanladı. Dervişoğlu, "Şu anda belirlenmiş bir adayımız bulunmamaktadır" dedi.

İYİ Parti'nin 2019 yerel seçimlerindeki büyükşehir belediye başkan adaylarından bazılarının belli olduğu iddia edildi. NTV'nin haberine, İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan yalanlama geldi.

Belediye Başkanlığına adı geçen isimlere ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan Dervişoğlu, "Bazı yayın organlarında İYİ Partinin İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da Büyükşehir adaylarını açıkladığına dair haberler yayınlanmaktadır. Bahse konu arkadaşlarımız her göreve layıktır lakin bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

NTV'de yer alan haberde, İYİ Parti'nin bazı belediye başkan adaylarını kesinleştirdiği iddia edilmişti. Habere göre İstanbul'da Ümit Özdağ, Adana'da İsmail Koncuk, İzmir'de Şengül Hablemitoğlu, Muğla'da Behçet Saatcı, Antalya'da Hasan Subaşı ve Balıkesir'de İsmail Ok belediye başkanlığına aday gösterilecek isimler arasında gösterilmişti.

BEHÇET SAATCI'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti'de belediye başkanlığı adaylığı iddiaları konusunda bir açıklama da Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'dan geldi. İYİ Parti Muğla Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Saatcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, adaylık konusundaki iddiaların şu an için gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Saatcı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şahsımın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili ulusal medyada yer alan son dakika haberleri, şuan için gerçeği yansıtmamaktadır. Tamamıyla provokasyona ve ajitasyona yöneliktir. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili resmi açıklama yapılacaktır.”

KONCUK DA YALANLADI

İYİ Parti’nin Konya’da düzenlenen İyilik Kervanı programına katılan Adana Milletvekili İsmail Koncuk da iddialara dair açıklamalarda bulundu. Kaynağı belli olmayan haberleri etik ve doğru bulmadığını belirterek, “Benim, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmak gibi ne bir açıklamam ne de böyle bir niyetim yok. Bunu Konya’dan ifade ediyorum” diye konuştu.