İYİ Parti'nin demokrasi çadırına Emniyet engeli

İYİ Parti'nin demokrasi çadırına Emniyet engeli
YSK’nın İstanbul seçimlerine ilişkin iptal ve yenileme kararı almasının ardından İYİ Parti tarafından 39 ilçede kurulmaya başlanan demokrasi çadırları, Gaziosmanpaşa’da İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kaldırılmaya çalışıldı.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verilerek Millet İttifakı’nın adayı olarak seçimlere katılan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının elinden alınmasının ardından harekete geçen İYİ Parti, İstanbul’un 39 ilçesinde ve meydanlarda demokrasi çadırları kurulacağını açıklamıştı.

İstanbul’un 39 ilçesinde gerekli izinler alınarak kurulan Demokrasi çadırları, Gaziosmanpaşa’da İlçe Emniyet Müdürlüğü, tarafından engellenmeye çalışıldı.

İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NDAN SERT TEPKİ

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün engelleme girişimine İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan sert tepki geldi. İstanbul İl Başkanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul'un 39 ilçesinde, gerekli izinler alınarak kurulan Demokrasi Stantlarımız, sadece Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünce antidemokratik yöntemlerle kaldırılmaya çalışılmaktadır. Bu hukuk dışı uygulamayı kınıyor; kendilerini duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

iyi-parti-003.jpg

"HUKUK TANIMAZ TAVRI KINIYORUZ"

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın hukuk komisyonundan da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Tüm yasal izinler alınmasına ve mevzuat hükümlerine harfiyen riayet edilmesine rağmen, hukuk tanımaz, ısrarcı ve agresif bir şekilde, 38 ilçede hiçbir sorun yokken, sadece Gaziosmanpaşa özelinde yaşanan bu hukuk tanımaz tavrı kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

iyi-parti22.jpg

demorkasi-cadiri.jpg

İlgili Haberler