İYİ Parti'nin 'Gençlere vatandaşlık maaşı' teklifine AKP ve MHP'den ret

İYİ Parti'nin 'Gençlere vatandaşlık maaşı' teklifine AKP ve MHP'den ret
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın verdiği 'Genç işsizler için işe başlayana kadar sosyal ve ekonomik hayatlarında yardımcı olabilmek amacıyla işsizlik maaşı verilmesi' ile ilgili araştırma önergesi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan imzasıyla işsiz gençlere işe başlayana kadar işsizlik maaşı verilmesi yönünde TBMM'ye verilen önergesi, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Genç işsizlere işe başlayana kadar sosyal ve ekonomik hayatlarında yardımcı olabilmeyi amaçlayan İYİ Parti verdiği önergede ayrıca işsizlik sorunun nedenlerini, mücadele politikalarının belirlenmesini ve çözüm önerilerinin tespit edilmesini de öngörülüyordu. 

AKP ve MHP, İYİ Parti'nin verdiği önergelerde birlikte haraket ederek reddedilmesini sağlıyor.

İYİ Parti'nin 19 Temmuz'da Meclis'e sunduğu FETÖ'nün siyasi ayağının araştırmasıyla ilgili önerge, yine AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedilmişti. Yine İYİ Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti tabelalarının kaldırılmasıyla ilgili verdiği araştırma önergesi de AKP'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oylarıyla kabul edilmemişti.

14 Kasım'da TBMM Başkanlığı'na asgari ücretli çalışanların gelir seviyelerinin iyileştirilmesi için gereken incelemenin yapılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla araştırma önergesi verilmiş, bu da AKP ve MHP tarafından aynı akibete uğratılmıştı.

AKP ve MHP, İYİ Parti'nin verdiği asgari ücretli çalışanların gelir seviyelerinin iyileştirilmesi için gereken incelemenin yapılması, emeklilikte yaşa takılanların sorununun giderilmesi, Tunceli'de 26 Ekim'de donarak şehit olan 2 askere ilişkin bir araştırma önergesini de birlikte Meclis'te engellemişti.

İlgili Haberler