İYİ Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu: Türk siyasetinde dengeleri değiştirecek

İYİ Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu: Türk siyasetinde dengeleri değiştirecek
Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti kurmaylarından edindiği son kulis bilgilerini bugünkü köşesinde yazdı. İYİ Parti’de İstanbul, İzmir ve Ankara için ismi zikredilen partililerden bahsetti.

Aytunç Erkin, yerel seçimlere ilişkin bir kurmayın verdiği bilgiyi şöyle paylaştı:

YENİ DÖNEMDE MERKEZE DOĞRU YOL ALACAKTIR

“Şimdi düşün… Yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere İyi Parti ciddi bir oy alırsa- ki doğru adaylar olursa alır- o zaman siyasetin dengesi değişir. İl genel meclisinde alınacak oyların yüzde 15 olduğunu varsayarsak- ki olur- yeni dönemde parti merkeze doğru yol alacaktır.”

GİK’TEN GEÇTİĞİ AN NİHAİ KARARDIR

“Bugün İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı var ve bir kurmay bana toplantı öncesi bu cümleyi kurdu!” vurgusu yapan Erkin, devamında da şunları aktardı:

“6 Eylül’de Meral Akşener, İstanbul ve Ankara dahil tüm illerde aday çıkaracaklarını söyledi. ‘Bu nihai karar mı’ sorusuna ise ‘Genel İdare Kurulu’nu haftaya çağıracağım ben. GİK’ten geçtiği an nihai karardır’ yanıtını verdi.

İSTANBUL BİLGE YILMAZ, ANKARA KÜRŞAD ZORLU VE İZMİR’DE ÜMİT ÖZLALE

İYİ Parti kulislerinde, belediye meclis üyelikleri seçimindeki oy oranının artırılması için çalışma var. İstanbul’da Bilge Yılmaz, Ankara’da Kürşad Zorlu, İzmir’de Ümit Özlale başta olmak üzere ‘aday çıkarılırsa ne kadar oy alırız’ üzerine kafa yoruluyor.”

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar