İYİ Parti’nin İstanbul Havalimanı ile ilgili önerisi reddedildi

İYİ Parti’nin İstanbul Havalimanı ile ilgili önerisi reddedildi
İYİ Parti’nin İstanbul Havalimanı ile ilgili Meclis’e sunduğu grup önerisi reddedildi. Öneride, havalimanı için öngörülen 4,5 milyar euroluk zararın gerçeği yansıtıp yansıtmadığının araştırılması isteniyordu.

İYİ Parti, Meclis’e verdiği grup önergesinde İstanbul Havalimanı ile ilgili iddiaların araştırılmasını talep etti. İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, önergenin gerekçesi ile ilgili yaptığı konuşmada "İstanbul Havalimanı projesinin, 2019-2030 yıllarında 4,5 milyar avro zarara uğrayacağı" iddialarının bulunduğunu belirterek, ilgililerin konuya ilişkin bilgilendirme yapmadıklarını ifade etti.

Tatlıoğlu, "Bu, devletin imajını ve siyaseti yıpratır. Bu nedenle bunun ciddi anlamda Meclis araştırma komisyonu konusu olduğu açıktır." dedi.

"PROJE YILAN HİKAYESİNE DÖNÜŞTÜ"

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, İYİ Parti’nin verdiği grup önerisi ile ilgili yaptığı konuşmada Türkiye’de kamu-özel iş birliğiyle yürütülen projelerle vatandaşın cebindeki paraların, birkaç şirketin cebine aktarılır hale geldiğini söyledi. İstanbul Havalimanı'nın da bu projelerden olduğunu savunan Emecan, projenin "22 milyar 152 milyon avroluk bir yılan hikayesi"ne dönüştüğünü belirtti.

İYİ Parti’nin grup önerisi, konu hakkında yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada reddedildi.

İlgili Haberler