Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ertuğrul KALAFAT

Ertuğrul KALAFAT

İYİ Parti'nin onurlu duruşu

Bugüne kadar İYİ Parti içerisinden Atatürk ve cumhuriyet aleyhine söz sarf eden tek kişi çıkmadı. Seçim kampanyası şarkısında;

"Gözleri yıldız yıldız kaşları Hilal / Hepsi Mustafa Kemal Bizim çocuklar" diyen bir partinin Atatürk, milliyetçilik ve çağdaşlık çizgisinden ödün vermeden inançlı ve kararlı bir şekilde yoluna devam ettiğini görüyoruz.

Atası Oğuzhan'dan aldığı Türk bayrağını şan ve şerefle taşımış  Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi gelecek bin yıla da Türkün mührünü vuracak serdengeçtilerin partisi İYİ Parti...

Siyasi takiyeden, riyadan ve nankör politikalardan uzak, adaleti kendisine düstur edinmiş hakça konuşan bir siyasi parti olarak Türk milletinin çelik iradesini temsil ediyor Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde...

Mücahit gelip müteahhit olanlar gibi Anıtkabir'in önünde saf tutup cumhuriyetin değerlerini ayaklar altına alan milletvekillerine hiç benzemez İYİ Partili vekiller..

Kapalı kapılar arkasında tertip ettikleri gizli toplantılarda Atatürk'e ve Cumhuriyet'e düşman nesiller yetiştiren Siyasal İslamcılar gibi öfke nefret ve kutuplaşma siyaseti de izlememişlerdir bugüne kadar..

Cumhuriyetin 95. yıl dönümünü kutlamak için vatandaşlarla Birinci Meclis'in önünde buluşan Genel Başkan Meral Akşener'in konuşması Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyen iç ve dış düşmanlara ve siyasal iktidara ayağınızı denk alın uyarısıdır aslında..

Meral Akşener siyasi hayatı boyunca Recep Tayyip Erdoğan gibi tek millet değil, Türk milleti demiştir. Birileri Atatürk ve İsmet Paşa'ya iki ayyaş diye iftira atarken Meral Akşener, Atatürk ve silah arkadaşlarını hayırla yad etmek ve onlara şükran duygusunu ifade etmek için Birinci Meclis'te Kur'an-ı Kerim okutmuştur.

Geçmişte kendi günahlarının kefaretini ödeyemeyen kendi suç ve kabahatlerinin vebalini boyunlarında taşıyan insanların kalkıp da İYİ Parti hakkında ileri geri konuşmaları iyilik hareketinden ne kadar çok korktuklarını ve tedirgin olduklarını gösteriyor.

Bakınız yıllar önce bir 10 Kasım'da, "Atatürk'ü anma programlarına içim kan ağlayarak gidiyorum" diyen eski Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe halen Cumhurbaşkanlığı Danışmanlık makamındadır.

AKP'ye oy verenler cennete gidecek, Tayyip Erdoğan'ın elini öpenler hidayete erecek diyenler halen AKP'nin değişik makam ve mevkilerinde görev yapıyorlar. Yani T.C.'yi kaldıran Atatürk ismini mahalle sokak ve stadyumlardan silen "Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü söylemeye gerek yok" diyen İYİ Partili vekiller değildir.

***

Her türlü tezvirat ve karartmaya rağmen Atatürk, Türk milletinin gönlünde hâlâ müstesna yerini korumaya devam etmektedir. İYİ Parti'nin Meclis'te olmasını hazmedemeyen, onu etkisizleştirmek ve Türk milletinin gözünde itibarsızlaştırmak için AKP ile birlikte iş birliği yapmayı kendisine hedef edinmiş Sayın Devlet Bahçeli ve yönetiminin gayret ve çabaları da böyledir.

Türk Milliyetçiliğinin bayrağı artık MHP'den İYİ Parti'ye geçmiştir. Meral Akşener'in söz ve tavırları gelecek açısından da ümit vaadetmekte, Türk milletinin yüreğine su serpmektedir:

"Gün olur tabutlukta tırnağın çekilir

Gün olur karda secde edersin

Gün olur şafakta sehpaya çekilir

Gün olur şehrin ortasında kurşunu yersin

Ve bir gün olur bir dağ başında elin tetikte donarak şehadet şerbetini içersin..."

..............

Meclis'te 40 çerisiyle her türlü kahpeliğe rağmen Atatürk ve Cumhuriyet yolunda yemin etmiş Meral Akşener'in bayraktarlığını yaptığı İYİ Parti'ye ve ona gönül veren iyilik hareketine selam olsun.

Ne mutlu Türk'üm diyene...

Yazarın Diğer Yazıları