“İYİ Parti’nin yaptığı fedakârlığı neden AKP ya da MHP yapmıyor?”

“İYİ Parti’nin yaptığı fedakârlığı neden AKP ya da MHP yapmıyor?”
İYİ Parti’nin Iğdır’da aday çıkarmayacağını açıklaması, gözleri AKP ve MHP’ye çevirdi. Vatandaşlar, AKP ve MHP’nin sosyal medya hesaplarını, ilin HDP’ye bırakılmaması için Iğdır’da da ittifak yapılması konusunda mesaj yağmuruna tutuyor.

Yeniçağ / İstanbul

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, "Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum. Oturun, anlaşın tek adaya düşürün" açıklamasının sosyal medyadaki yankısı sürüyor. Kendini Cumhur İttifakına yakın gören vatandaşlar, AKP ve MHP’nin sosyal medya hesaplarını, Iğdır hakkında mesaj yağmuruna tutuyor.

“AKP ve MHP ACİLEN BU YANLIŞTAN DÖNMELİ”

2014 yerel seçimlerinde, MHP’nin çok küçük sayışabilecek bir oy yüzdesiyle HDP’ye kaybettiğine vurgu yapan bir sosyal medya kullanıcıları, “Kafamız basmadı. Cumhur İttifakı burada neden yok?” “AKP ve MHP acilen bu yanlıştan dönmeli. Beka ve milli mücadele herhalde Iğdır’ı kapsamamış olsa gerek.” “AKP ve MHP bir oluyor. Iğdır PKK’nın oluyor” gibi mesajları AKP ve MHP’yi etiketleyerek paylaşıyor.

“SON SEÇİMLERDE HDP AZ FARKLA MHP’Yİ GEÇMİŞTİ”

Son olarak 2014 yerel seçimlerinde, BDP 18 bin 168 oy alarak Iğdır Belediyesi’ni kazanmıştı. MHP ise BDP’den 726 oy az alarak ikinci parti çıkmış, 4 bin 490 oy alan AKP ise üçüncü parti olmuştu.

İlgili Haberler