İYİ Parti'ye Bahçeli itirazı

İYİ Parti'ye Bahçeli itirazı
AKP'nin, İYİ Parti'nin seçimlere girmesini netleştirmek üzere yapmayı planladığı değişiklikten, MHP lideri Bahçeli'nin itiraz üzerine vazgeçildiği iddia edildi.

Erken seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak açıklamasının ardından İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceğine ilişkin tartışmalara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, net bir şekilde cevap vererek partisinin seçimlerde yer alacağını söylemişti.

İttifak cephesinde ise İYİ Parti'nin 6 ay sürecine takılacağı iddiaları yer almaya devam etti. YSK'dan, konuya ilişkin net bir açıklama yapılmazken partinin seçimlere girmesine engel olacağı düşünülen 6 ay şartının aşağı çekilmesinin gündeme geldiği iddia edildi.

AKP'nin, İYİ Parti'nin mağdur görünmemesi için 6 ay şartını, 3 aya düşürerek partinin seçimlere katılması tartışmalarına son verme önerisinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin itirazı üzerine vazgeçildiği bildirildi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal da İYİ Parti'nin seçime katılma yeterliliği ile ilgili tartışmalarını, "Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk, bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş şartları taşıyan partilerin 24 Haziran’da seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Ama kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar" şeklinde değerlendirdi.

İlgili Haberler