İYİ Parti’ye geçen Saatci’den Yeniçağ’a özel açıklamalar

İYİ Parti’ye geçen Saatci’den Yeniçağ’a özel açıklamalar
İYİ Parti’ye geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Yeniçağ’a gündemi değerlendirdi.

İYİ Parti’ye geçmesiyle ilgili ‘malumun ilanı oldu’ ifadelerini kullanan Saatcı, 2016 yılından itibaren Akşener ile temas halinde olduğunu söyledi.

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Saatcı, 2014 seçimlerindeki MHP ile CHP’nin çatı aday formülünü rezalet olarak yorumladı. O seçimden ders alındığını belirten Saatcı, “Şimdi herkes kendi adayı ile çıkacak. 2. tura kim kalırsa o aday desteklenecek, aklın yolu bir ama işin bu noktaya gelmesi sayın genel başkanın siyasi kurmaylığıdır, başka bir şey değil” dedi.

Saatcı, ayrıca çarpıcı bir iddiada bulundu. 24 Haziran seçimlerinin ardından, 2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerle birlikte bir genel seçimin daha yapılacağını iddia etti.

İşte Behçet Saatcı’nın Yeniçağ’a yaptığı o açıklamalar:

DP’den İYİ Parti’ye geçtiniz, ne düşünüyorsunuz?

Bizim ki malumun ilanı oldu. 2016 yılından itibaren zaten temas halindeyiz. İYİ Parti’ye olan katılımımızın biraz gecikmesinin nedeni Sayın Gültekin Uysal ile Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in arasındaki dostluk ilişkisi. Kimse kırılsın, üzülsün istemedik.

“NE OTOBÜS GÖNDERDİK NE DE İNSANLARI TEHDİT ETTİK”

Akşener, Muğla’ya geldi… Fethiye’yi ziyaret etti. Halkın Akşener’e ve İYİ Parti’ye ilgisi nasıldı?

Perşembe günü saat 12:00’da yapılmış bir miting… Turnusol kağıdı gibi kendimizi görelim diye yapılmış bir miting… Müthiş bir kalabalık vardı. Ne otobüs gönderdik, ne de insanları işten çıkarma ile tehdit ettik. Ona rağmen meydanı doldurdular. Çok heyecanlı bir kitle vardı. Fethiye’nin sayın genel başkanımıza çok iyi bir ev sahipliği yaptığı kanaatindeyim. Genel Başkanımız da miting sonrası aynı kanaatleri paylaştı.

“HERKESİN KENDİ ADAYI İLE ÇIKMASI DOĞRU HAMLEDİR”

CHP ve Saadet Partisi’nin “Abdullah Gül” formülünü İYİ Parti kabul etmedi. Her muhalefet partisi kendi adayını çıkardı. Cumhurbaşkanı adayları başvurularını yaptılar. Adaylık meselesini nasıl yorumluyorsunuz?

Herkes kendi cumhurbaşkanı adayı ile çıksın diye diye muhalefet partilerine kabul ettirdi genel başkanımız. Çok da doğru bir hamle oldu. Çatı adayı rezaletinden sonra herkes dersini almıştı. Şimdi herkes kendi adayı ile çıkacak. 2. tura kim kalırsa o aday desteklenecek, aklın yolu bir ama işin bu noktaya gelmesi sayın genel başkanın siyasi kurmaylığıdır, başka bir şey değil.

“24 HAZİRAN’DAN 1 YIL SONRA TEKRAR SEÇİM OLACAK”

AKP iktidarı ‘erken seçim yok’ diye defalarca açıklama yapmasına rağmen, 24 Haziran’da seçim kararı aldı. Buna baskın seçim diyebilir miyiz ve yerel seçimleri nasıl etkiler?

Buna baskın seçim de denilmez, çok çok hızlandırılmış seçim gibi… Böyle olmaz. Burada aday belirlemede, teşkilatlanmasını tamamlamış, köklü partiler bile, mesela Adalet ve Kalkınma Partisi 2002’de kurulmuş, CHP Cumhuriyetle yaşıt, bu partilerin bile aday belirlemede sağlıklı liste hazırlayacaklarından sadece benim değil, herkesin şüphesi var. Oldubittiye getirilmiş bir seçim olacak, tozu dumana katılmış. Ne olduğu belli değil, tam turizm döneminde yapılıyor, Ramazan’da doğru dürüst propaganda yapma imkanı yok insanların, manevi duyguların en yüksek olduğu dönem. Bu seçimin galibi de olmayacak. Göreceğiz hep beraber bunu ama milletimizin sağduyusuna da inanıyorum. Artık bu seçimlerde Türk halkı ‘tamam’ diyecek.

Yerel seçimler öncesinde yapılması iktidar partileri için hep handikap olmuştur. Özellikle AKP için hep handikap oldu, genel seçimlerde aldığı oyun en az 8-9 puan düşüyor. En son yapılan seçimlerde 38’lere düşmüştü… Bunun maneviyatını bozmaması için erkene alındı gibi düşünüldü. Ben yerel seçimlerle beraber bir yıl sonra genel seçimlerin yapılacağını düşünüyorum. Çünkü kazanıldığı takdirde parlamenter sisteme geçilecek, böyle devam edilemeyecek. Yerel seçimlerle beraber bir genel seçimin olacağını düşünüyorum.

İlgili Haberler