İYİ Parti'ye geçen vekillerden açıklama

İYİ Parti'ye geçen vekillerden açıklama
İYİ Parti'ye geçen isimlerden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği ile yaptıklarını açıkladı.

Her şeyin vatan için olduğunu vurgulayan Bayır, demokrasiye karşı kurulan tuzak nedeniyle bu hamleyi yaptıklarını belirtti. CHP'nin herkes için var olduğunu kaydeden Bayır, seçme seçilme hakkına karşı bir gaspın söz konusu olduğunu ileri sürerek, kendilerinin de bu tuzağa karşı siper olduğunu söyledi. Bayır, "İYİ Parti'nin seçime girebilmesi için istifamızı vererek, İYİ Parti'ye katıldık" dedi.

"DEMOKRASİ ADINA KUMPASA KARŞI ÇIKTIK"

İstifa eden isimlerden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, "demokrasi adına adalet adına kumpasa karşı çıkmak için böyle bir sorumluluk aldık" dedi. Kaplan, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Demokrasi için Türkiye için sorumluluk aldık. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İÇİN ALMIŞ BİR KARAR"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ Bu oyunu bir yazan, bir de bozan var. Tek adam ve yancısının oyununu bozacağız. Türkiye'yi tek adam yönetimine bırakmamak için, demokrasinin kazanması için bu ülkede insanlar büyük bedeller ödedi, biz de üzerimize düşen bedeli her zaman ödemeye hazırız. Bu doğrultuda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimimizin aydınlık Türkiye için almış olduğu karara saygı duyarak, demokrasiden yana tavır aldık. Bizim yerimiz de yönümüzde belli. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti..."

"HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDEMEYE RAZIYIZ"

Balıkesir Milletvekili Ahmet AKIN, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda İYİ Parti’nin seçimlere girebilmesi adına, CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Akın’ın açıklaması şu şekilde;

"Cumhuriyet Halk Partisi demokrasi adına bedel ödemiş ve her zaman bedel ödemeye hazır bir partidir. Baskın seçim yaparak İYİ Parti’nin seçimlere girmesini engellemeye çalışan tek adam rejimine karşı da her türlü bedeli ödemeye razıyız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla; siyasi iktidar tarafından rayından çıkan demokrasimizi rayına oturtmak ve çoğulcu demokrasi anlayışını yeniden hakim kılmak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimimizin aldığı karar doğrultusunda demokrasiden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasından yana tavır aldık. 24 Haziran’a giderken tek adam rejiminin tuzaklı yollarında Kuvayı Milliye ruhuyla adımlarımızı atacağız."

İlgili Haberler