İyi polis, kötü polis

Bütün okurlarım oturduğum yeri öğrendiler. Hatta iç ve dış alanımı da ezberlediler. İlginç insanların yaşadığı bir semt... Daha ilginç olanı bölgenin en önemli hayvan severi Sabahat Ebe'nin öleceğini anlayınca kapıma gelmesiydi. Bana, "Pek yakında öleceğim" deyip üstünde "adieu" yazılı bir kolonya vererek veda etti.

Muhteremi arada hastaneye kaldırırlar, takviye alıp evine dönerdi.

Esnaf Hastanesi'nde bunca yıl başhemşire olarak çalışmış Sabahat Ebe'nin kendi durumunu gözlemleyip sonunun yaklaxtığını tahmin etmesi doğal değil mi?

Nitekim 2020'ye girdiğimiz gece can verdi.

Kadıncağızın biri evinde, diğerleri dışarıdaki kulübelerde üç kedisi mevcuttu. Şimdilerde bizim takım tarafından beslenmeye devam ediliyorlar. Bizimkiler sıkı yasaklarda bile bahçeden bahçeye geçiş yoluyla ulaşıp "miras" kedileri mutlaka besliyorlar. Hatta nüfusları da arttı, ortalarda yavruları dolaşıyor.

Ya hayvan düşmanları

Yine bu bölgede görevli polislerin hayvanlara karşı tutumları da dikkat çekici. Kedi ve köpekleri, hatta kuşları koruyup kollayan polisler mevcut. Tam karşımızdaki Ziraat Bankası'nın hayvan düşmanları ise benim beş kırık çıkıklı hale gelmemin nedenidirler. Bir kaldırımlarını yaptırmadılar. Bu yüzden düşmeme sebep oldular. Hele buranın bayan temizlikçileri ben ambulansla hastaneye götürülürken kıs kıs gülüyorlardı. Daha sonra kına yaktıklarına eminim. Çünkü hepsi birer canlı düşmanı.

Güvenlikçiler tam tersi

Bunların önündeki polisler iyi niyetleriyle takdiri hak ediyorlar. İyi niyetlerini zorlayan kimi yetişkin ve kimi hayvan severlere karşı hoşgörüleri de mükemmel.

Yer yerinden oynadı

Basında anons bile bulamayan "Pusuda 24 Saat" başlıklı yazım büyük ses getirdi. Adı geçen kim varsa Necati Özgen Paşa dahil hepsinden cevap aldım. Hatta kendisinden söz etmeyi atladığın Mete Paşa'dan bile... Demek ki; bu memlekete hizmet edenleri unutmak ve unutturmak mümkün değil.

Her yerde Türk

Tarafsız Bölge'de dört ülkeye bağlanıldı. Meksika'dan Rusya'ya kadar karşımızda dört kişiyi bulduk. Hele Moskova'dan ekrana taşınan Anna, kendisi gibi güzel Türkçesiyle gecenin yıldızıydı. O nefis konuşmasının sırrını, babasının Türk olduğunu söyleyince öğrenmiş olduk.

Yeni düzen

Türk medyasında İş Bankasıyla ilgili kararı ilk ben yazmıştım. Bu kurum hakkındaki karar artık içtihattır.

Bugün için de aynı yazıdaki girişimleri görünce "kanun benim" havasıyla yine aynı çabaların basılmaya  çalışıldığına tanık oluyoruz.

Köklüçınar'ın başarısı

Türk Basın Birliği'nin yayın organının son sayfa düzenini çok beğendim. Başkan Engin Köklüçınar'ı bir kez daha tebrik ediyorum.

Kart Soygunu

Üç gün önce Ülker Grubu'nun mağzası ŞOK'a girenler şoke oldular. Limonun kilosu, sıkı durun 11.40 TL olmuştu. Komşu manavda bile 6.40 TL idi. Ne diyeceğimi şaşırdım.

Hükümetten güç alanların alış-veriş kartı satışlarına başlaması fiyatları uçurdu. Sonuçta bunların başımıza gelmesi normal.

BİM ve A101'de de aynı "yersen"lere tanık oluyoruz.

Günün sözü

En iyisi sevinmeyi öğrenelim. Böylece başkalarına acı vermeyi ve açları düşünmeyi unuturuz. Friedrich Wilhelm Nietzsche

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları