İzak Alaton, Şifa Yurdu’nu nasıl aldı?!!

Bir “İzak” dedik bin mesaj geldi.. Seveni çokmuş (!), beni bilgilendiriyorlar.. Bir okuyucumuz; “...sözlükde Alaton’a ithaf ‘..Alman Spiegel dergisinde Recep Tayyip Erdogan icin, en iyi ögrencim/ciragim’ diyen, yine rte icin TSK’ nin gücünü zayiflatmak adina Avrupa Birligine yanas tavsiyemi uyguluyor vs aciklamalar yapan sahis.” dediği aktarılıyormuş!..
Olabilir, doğrudur. Bu Alaton ve cinayet kurbanı ekürisi Garih’ in, “sizi Batı’ ya biz pazarlayalım!..” diye Tansu Çiller’ in eteklerinde dolaştıklarını biliyorum..
Başlıktaki soruya gelince..
Soru benim değil, işadamı okuyucumuz Burhan Bey’ e ait ..
“İzak Alaton” yazımı okuduktan sonra bana yazdığı mektupta “Bu ultra (adam), bugünlere kapı açan Turgut Özal’ a da “O bir Atatürk’ tür!..” derdi.
Burhan Bey, Alaton’ u yakından izleme fırsatı bulmuş!
 “Bu (muhterem..) Kuruçeşme’deki eski Şifa Yurdu ve arazisini Turgut Özal’dan (alırken) o civarda bir sabetay fabrikasında mühendislik ediyordum.
Olayı gün, gün izlemiştim.
 ‘Sorosçu’  sabetaycı Can, bunun baş dostudur.. Alarko’su tamamen Türk mühendislerinin eseridir.
Bu firmayı bugüne getiren Teknik Üniversite mezunu başta Makina Mühendisleridir.. Mesela Koçlar’ dan pek çok işadamı, mühendis çıkarken, bunlar tek mühendise kendi iş yerlerini açma imkânı vermediler. Kuranı da batırdılar..
Okuyucumuz Sayın Rahim Demirbaş’ın değerlendirmesi ilginç..
“Alaton’un sizinle ilgili ifadeleri sizi üzmesin. Eğer sizi övseydi o zaman beni üzerdi. Bu adamların Arz-ı Mev’ ud dedikleri topraklar ülkemizin Kürt kardeşlerimizin çoğunlukta olduğu yerler. Buraların ülkemizden ayrılması onların işine gelir. Bu zavallılar ülkemin kanları ile semirdikçe kendilerini büyük adam görmeye başlar. Bunun böyle düşünmesine de bizler neden oluyoruz. Düşman zehiri altın kupada sunar. İşte böylelerinin ne demek istediklerini, kimleri yıpratmak istediklerini bilirsek ülkemize daha iyi sahip çıkarız
Ülkemin bütün nimetlerini sömüren, dedelerim ülkemi yedi düvele karşı korumak için göğüslerini siper ederken harp zengini olmuş insanların torunları da fırsatı uygun buldukça diyeceklerini derler. Sizin gibi ülkesi için garip bir köşesinden başka bir şeyi olmayan, bu köşede doğruları yazarak insanını uyarmaya çalışan insanları susturmaya çalışmaları normal.”
Rivayet muhtelif!..
Ayarı bozulan, “musluktaki suyu” cılız akmaya başlayan (!) bir kısım zengin zevatın, devlete yaka paça kasnaktan dalmasının olağan işlerden olduğu söylenir.. Maksat “taleplerin” yerine gelmesini sağlamak.. Yazar Sabahattin Önkibar, Alaton’ un PKK çıkıntılıklarını yazarken, “Galataport” talebinden söz ediverdi.. Önkibar’ ın haber kaynakları muazzamdır.. Yazısında, bu şahsın bazı dış itelemelerle yola düştüğünü de ifade ediyordu..
Benim merak ettiğim, seçim ağzında MHP tabanına da göz kırpan, milliyetçi söylemlere sarılan iktidarın suskunluğu!.. İzak Alaton, devletin temellerine giydirdikçe iktidar, Başbakan’ ın kullandığı tabirle “Fransız” takılıyordu!..
O zaman, okuyucunun yazdığı “Tayyip, Alaton’ un çırağıymış... İzak öyle söylemiş yabancı basına!!” ibaresinde bir bit yeniği var!..

Yazarın Diğer Yazıları